Θέατρο: “Με λένε Έμμα” στο Σύγχρονο Θέατρο

Με το έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλαν “Με λένε Έμμα”σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση και σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, η Ομάδα Νάμα του Επί Κολωνώ εγκαινιάζει μια νέα περίοδο με μόνιμη πλέον παρουσία και στο Σύγχρονο Θέατρο. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Το “Με λένε Έμμα” (πρωτότυπος τίτλος “People, Places and Things”) είναι ένα έργο για τον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει στον σύγχρονο κόσμο. Ένα έργο-πρόκληση, που συγκινεί καθώς τολμά να μιλήσει διεισδυτικά και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, για ένα θέμα τόσο σύνθετο και ακανθώδες: την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες και τις άγριες καταστάσεις που συνεπάγονται.

Μία μικρή σύνοψη

Μια νεαρή ηθοποιός, η Έμμα, ζει μια ζωή εκτός ελέγχου, μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης. Είναι νέα, έξυπνη, ταλαντούχα, θυμωμένη αλλά και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Θέατρο και πραγματικότητα, οι δύο κόσμοι στους οποίους ζει, βρίσκονται πλέον σε σύγχυση. Η ζωή της πρέπει να ανασυνταχθεί.

Από την σκηνή του θεάτρου όπου ερμηνεύει τη Νίνα στον Γλάρο” του Τσέχωφ, θα βρεθεί σ’ένα κέντρο αποτοξίνωσης, για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και να μπορέσει να προχωρήσει σε έναν κόσμο πραγματικό, διαχειριζόμενη τους συνειρμούς που θα της προκαλέσουν, τα άτομα, οι τόποι και τα πράγματα απ’ τα οποία αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος.

Ένα ταξίδι από τον εθισμό στην αποτοξίνωση και από εκεί στην αποθεραπεία. Πόσες ελπίδες έχει, να τα καταφέρει;

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Διανομή: Μαίρη Μηνά, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Ξυκομηνός, Χάρης Τζωρτζάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννα Τζίκα, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Έλενα Βακάλη, Λένα Μποζάκη

More info: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15, Σάββατο στις 18:15 & Κυριακή στις 18:00

Location: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3464380 | www.sychronotheatro.gr | www.viva.gr

 

(Visited 60 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει