Θέατρο: “Ο άσχημος” στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Η θεατρική παράσταση “Ο άσχημος” που απέσπασε τις πιο θετικές κριτικές, παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις, από Πέμπτη έως Κυριακή.

Μία μικρή σύνοψη της παράστασης “Ο άσχημος”. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Ο Λέττε, ο ήρωάς μας είναι άσχημος. Ανείπωτα άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Ποτέ δεν είχε παρατηρήσει την ασχήμια του, μέχρι τη στιγμή που οι άλλοι του την επισήμαναν. Κάποια στιγμή αποφασίζει ν’ αλλάξει το πρόσωπό του. Η συμπεριφορά των γύρω του διαφοροποιείται απρόσμενα μετά την εγχείρηση. Πλέον, όχι μόνο δεν είναι άσχημος, αλλά ακαταμάχητα όμορφος. Τώρα όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Όλοι θέλουν, να έχουν τη δική του ομορφιά.

Στο τέλος, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα εγκιβωτιστεί στο ίδιο πρόσωπο…

Γρήγοροι και αιχμηροί διάλογοι. Οι μεταβάσεις σε χώρο και χρόνο είναι ρευστές, οι ηθοποιοί παίζουν πολλαπλούς ρόλους και οι θεατές μεταφέρονται σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν σ’ ένα τοπίο, όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και εφιάλτη συμπίπτουν.

ο ασχημος

Marius Von Mayenburg

Σκηνοθέτης, μεταφραστής και δραματουργός, μόνιμος συνεργάτης της βερολινέζικης Schaubühne, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Γεννήθηκε το 1972 στο Μόναχο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Βερολίνο και σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του.

«Ο Άσχημος» (πρωτότυπος τίτλος Der Häßliche) ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Ιανουαρίου του 2007 από το Βερολίνο και συγκεκριμένα τη Schaubühne. Ακολούθησαν πολλές και εξαιρετικά επιτυχημένες στάσεις, με σημαντικότερες το Royal Court του Λονδίνου, καθώς και το Soho Rep. της Νέας Υόρκης.

Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός

Κείμενο: Marius Von Mayenburg

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

More info: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00

Location: Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3425170 |  www.viva.gr 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει