Θέατρο: «Ο Εραστής (The Lover)» στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το θεατρικό έργο του Χάρολντ Πίντερ «Ο Εραστής (The Lover)» παρουσιάζεται στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα.

Μία μικρή σύνοψη:

Ο Εραστής (The Lover) θίγει θέματα όπως η πλήξη της καθημερινότητας και του γάμου, η πραγματική σχέση ενός ζευγαριού της αστικής τάξης, η παραδοξότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς…

Η Σάρα και ο Ρίτσαρντ αποτελούν τους πρωταγωνιστές μας. Η Σάρα μένει στο σπίτι και ασχολείται με τα οικιακά. Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος. Είναι δύο ευκατάστατοι μεσοαστοί, που επινοούν ένα ερωτικό παιχνίδι, το οποίο λειτουργεί ως υποκατάστατο της κενής ανάμεσα τους σχέσης.

Ποιος όμως θέτει πραγματικά τους κανόνες; Ποιος άρχισε πρώτος αυτό το παιχνίδι; Πόσο αντέχει η σχέση τους να δοκιμαστεί;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χάρολντ Πίντερ γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1930 στο Χάκνεϋ του ανατολικού Λονδίνου.  Άγγλος συγγραφέας θεατρικών και ραδιοφωνικών έργων, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σεναρίων, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης και υπέρμαχος της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Βραβείο Σαίξπηρ, Βραβείο Πιραντέλο, Βρετανικό λογοτεχνικό βραβείο Ντέιβιντ Κοέν καθώς και με πολλούς τιμητικούς τίτλους από την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη πανεπιστημιακή κοινότητα. Πέθανε από καρκίνο στο Λονδίνο στις 24 Δεκεμβρίου του 2008.

Παίζουν: Ντίνος Γκελαμέρης, Δανάη Τωράκη

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπουραζάνας

More info:

Κάθε Κυριακή στις 21:15

Location: Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210-5242211

(Visited 56 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει