Θέατρο: “Παρέλαση” στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Μέσα σε μια σοφίτα, δύο αδέρφια μπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξουσίας ψάχνοντας τις ισορροπίες τόσο μέσα στη σχέση τους όσο και στον έξω κόσμο.

Η πλοκή

Δύο αδέλφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα στην σοφίτα του σπιτιού τους. Έξω η Πόλη, ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, αφού όπως ο Άρης και η Ζωή υποθέτουν, οι ετοιμασίες που θα γίνουν στην πλατεία δίπλα στο σπίτι τους δεν μπορούν παρά να προοιωνίζουν μια κανονική στρατιωτική παρέλαση. Κι ενώ μέσα στο δωμάτιο η σχέση τους εξελίσσεται σε ένα σκληρό και αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας, ο έξω κόσμος από πιθανός ελευθερωτής θα γίνει-μεταφορικά και κυριολεκτικά- ο δήμιος τους.

Υπαρξιακό θρίλερ ή αλληγορία επώδυνου σουρεαλισμού, η «Παρέλαση» με την ιλιγγιώδη πλοκή της σκαρφαλώνει ασθμαίνοντας προς την κορυφή: μόλις φθάσει εκεί, το σκοινί θα κοπεί απότομα. Η κάθαρση δεν θα έρθει για κανέναν.

Η «Παρέλαση» τοποθετεί το άτομο απέναντι στο σύνολο, στη βάση μιας διαλεκτικής πάνω στη σχέση Ιδιωτικού και Δημόσιου. Βαπτίζοντας τους ήρωες της στη δεξαμενή του συλλογικού ασυνείδητου της ελληνικής κοινωνίας καταφέρνει να τους μολύνει με τον φόβο και την ανασφάλεια που κουβαλούν τα όνειρα, οι μνήμες και τα τραύματα του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος.

Συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας του έργου είναι η Λούλα Αναγνωστάκη. Η παράσταση “Παρέλαση” είναι σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Κωνσταντίνου Μάρκελλου και της Ελένης Στεργίου.

Πληροφορίες

Η “Παρέλαση” θα διαρκέσει από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 28 Μαΐου.

Ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00. Η παραάσταση έχει διάρκεια 60′ λεπτά.

Εισιτήρια: Κανονικό, 12 ευρώ Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Άτομα άνω των 65), 8 ευρώ,  ΑΜΕΑ, 5 ευρώ

(Visited 73 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει