Θέατρο: «Πέτρες στις τσέπες του»

 Σάτιρα της χολυγουντιανής βιομηχανίας με κοινωνικό προβληματισμό; Αμέ! Στο έργο “Πέτρες στις τσέπες του”!

Βοηθητικός ηθοποιός σημαίνει κομπάρσος, σημαίνει extra.. Σημαίνει ότι δεν έχεις στην ήλιο μοίρα..

Σενάριο

Δύο Βορειοϊρλανδοί κομπάρσοι, ο Τσάρλι και ο Τζέικ, αναζητούν μερίδιο από την λάμψη των σταρ. Έτσι ανεβάζουν το δικό τους έργο, όπου αφηγούνται την εμπειρία που είχαν ως κομπάρσοι σε μια μεγάλη χολυγουντιανή παραγωγή που γυρίστηκε στα μέρη τους. Το σκηνικό του έργου αποτελεί η επαρχιακή πόλη του Κέρι της Ιρλανδίας.

Μια «κωμικοτραγωδία»  που σατιρίζει τον ψεύτικο κόσμο του Χόλυγουντ και τον αντιπαραθέτει με τη σκληρή πραγματικότητα μιας μικρής πόλης της επαρχίας. Το όνειρο της επιτυχίας στην χολυγουντιανή βιομηχανία του θεάματος και η αποδόμησή του μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση..

Το έργο με τον αινιγματικό τίτλο “Πέτρες στις τσέπες του” (Stones in his pockets) -ο οποίος αποκαλύπτεται καθώς ξετυλίγεται η υπόθεση- γράφτηκε το 1996 από την Ιρλανδή συγγραφέα Μαρί Τζόουνς και το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Ολιβιέ.

Ένα από τα χαρίσματά του είναι ότι κατατάσσεται από τουs κριτικούς στο είδος της κωμικοτραγωδίας. Αποτελεί σάτιρα της χολυγουντιανής βιομηχανίας, κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων και θεατρικότατο κατασκεύασμα για δύο μόνο ηθοποιούς αλλά και δράμα ως έργο κοινωνικού προβληματισμού.

Συντελεστές της παράστασης “Πέτρες στις τσέπες του”

Οι Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου έχουν σκηνοθετήσει την παράσταση, ενώ παράλληλα έχουν ερμηνεύουν. Την μετάφραση έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κοκκώνη  και τα σκηνικά η Μαγδαληνή Αυγερινού. Τα κοστούμια έχει κάνει η Ιωάννα Τσάμη.

Η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Σημείωση: H παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 14 ετών. 

(Visited 203 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει