Θέατρο: Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η θεατρική παράσταση “Ρένα” θα βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Η “Ρένα”, το διαχρονικό και τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, παρουσιάζεται στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Ένα έργο που υμνεί την αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα σε μιαν Ελλάδα που από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα μάχεται και μοχθεί να επιβιώσει και παρόλα αυτά στο τέλος πάντα αναγεννάται από τις στάχτες της.

«Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.»

Μία μικρή σύνοψη:

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα την Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί  σπίτι της και με το δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από την σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν, αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Θεατρική διασκευή: Στελιος Χατζηαδαμίδης

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Παίζουν: Υρώ Μανέ, Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

More info:

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30

Έως τις 29 Ιανουαρίου 2019

Location: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Πληροφορίες  / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 4143 310 | www.dithepi.gr | www.viva.gr

(Visited 235 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει