Θέατρο: “The Great Tamer” στην Στέγη Ιδρ. Ωνάση

Λίγο πριν ξεκινήσει την παγκόσμια πειοδεία του με την παράσταση “The Great Tamer”, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη για να «δαμάσει» τις αισθήσεις μας μέσα από την ιστορία του βηματισμού του ανθρώπου στη Γη.

 Τρία χρόνια μετά την τελευταία του δημιουργία, “Still Life”, ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαιωάννου επιστρέφει. Αυτήν την φορά παρουσιάζει το “The Great Tamer” ή αλλιώς “Ο Μεγάλος Δαμαστής”, τη διεθνή συμπαραγωγή που έρχεται να επιστεγάσει την επιτυχία από τις παγκόσμιες περιοδείες του “Still Life” και της “Πρώτης Ύλης”. Ο κύριος παραγωγός της νέας του δουλειάς είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.  

Ο ίδιος δηλώνει, ότι θέλει να «δαμάσει» τις αισθήσεις μας με την νέα του δημιουργία. Η παράσταση θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο: Αβινιόν, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βασιλεία, Νάπολη, Μαδρίτη, Σεούλ, Ταϊπέι, Λισαβώνα, Πόρτο, Λουξεμβούργο.

Στα τριάντα χρόνια της καριέρας του, ο Παπαϊωάννου αγωνίζεται να δημιουργήσει ένα σκηνικό σύμπαν που θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα ονειρόπλαστο τσίρκο του παραλόγου. Τα ανθρώπινα σώματα μετατρέπονται σε πεδία μάχης, αλληλεπιδρούν με πρώτες ύλες και μετασχηματίζονται σε υβριδικές μορφές, με σκοπό τη δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων.

Οι βαθιές ρίζες του στις εικαστικές τέχνες προσδίδουν στις παραστάσεις του μια ισχυρή οπτική αίσθηση. Ο ίδιος ενσωματώνει με περιπαικτική διάθεση αναφορές από την Ιστορία της Τέχνης, ποικίλες εκφραστικές ς πρακτικές, αλλά και ερωτήματα γύρω από την καταγωγή μας. Με την παράσταση “The Great Tamer”, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αποσκοπεί στην απόλυτη απλότητα της εμφάνισης, που δεν είναι όμως καθόλου εύκολη στην υλοποίησή της.

Ένα παράδοξο τσίρκο. Ένα εξερευνητικό ταξίδι. Η ιστορία του βηματισμού του ανθρώπου στη Γη…

Ερμηνεύουν:

Παυλίνα Ανδριοπούλου, Άλεξ Βαγγέλης, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μίχος, Ευαγγελία Ράντου, Καλλιόπη Σίμου, Δρόσος Σκώτης, Χρήστος Στρινόπουλος, Γιώργος Τσιαντούλας, Κώστας Χρυσαφίδης

Πληροφορίες για την περιοδεία του έργου “The Great Tamer” θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Για περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις μπορείτε να δείτε την εκπομπή “7 Μέρες στην Αθήνα“!

(Visited 330 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει