Θέατρο: “Θερισμός” στο Εθνικό Θέατρο

“Θερισμός”: Μια ανατρεπτική παράσταση η οποία παρουσιάζει τους απρόβλεπτους παράγοντες που μπορούν να μετατρέψουν τις καλοκαιρινές διακοπές σε κόλαση.

Η πλοκή

Μια παρέα εύπορων αστών βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Η απατητική τους καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής τους δεν τους έχουν αφήσει πολλά περιθώρια ηρεμίας. Οι μοναδικές στιγμές που μπορούν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν είναι οι διακοπές. Ετσι, έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το σκηνικό είναι ιδανικό και όλα μοιάζουν τέλεια. Η συμφωνία όμως διαταράσσεται από τις διαδοχικές κλήσεις που λαμβάνουν στα κινητά τους από κοντινά τους πρόσωπα. Το κουδούνισμα του κινητού κάθε τόσο ηχεί σαν παραφωνία στον επίγειο παράδεισο των διακοπών τους και κάποια στιγμή μετατρέπεται σε κόλαση.

Ο “Θερισμός” είναι μια κωμωδία από τον Δημήτρη Δημητριάδη, που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια με τη συγγραφική του ιδιότητα στο Εθνικό Θέατρο, με ένα κείμενο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι. Η τολμηρή και πάντα αιρετική δραματουργία του κινείται στο χώρο της σκληρής κριτικής των γελοίων συμπεριφορών και των υπερτιμημένων αξιών, υιοθετώντας εδώ ένα υποδόριο, διαβρωτικό και εν τέλει τραγικό χιούμορ.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουμε στην Νέα Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” του Εθνικού Θεάτρου μέχρι τις 28 Μαΐου.

Συντελεστές της παράστασης

Πρωταγωνιστούν  οι Νίκος Ψαρράς, Αλεξία Καλτσίκη, Περικλής Μουστάκης, Αννα Μάσχα και Μάρω Παπαδοπούλου. Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Δημήτρης Τάρλοου, ενώ το κείμενο είναι του Δημήτρη Δημητριάδη.

Για περισσότερες προτάσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή 7 Μέρες στην Αθήνα!

 

(Visited 110 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει