Θέατρο: “Το είπε ο Γέρος” στο Μουσείο Μπενάκη

Η ιστορική παράσταση “Το είπε ο Γέρος” ανεβαίνει στο Μουσείο Μπενάκη

25 η Μαρτίου. Ημέρα που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την ιστορία
της Επανάστασης του 1821 με τον ηρωισμό των Ελλήνων προγόνων μας. Θα σταματήσουμε
στο Μουσείο Μπενάκη όπου παίζεται η παράσταση “Το είπε ο Γέρος”που είναι αφιερωμένη στην περίοδο της ανακήρυξης της ελληνικής ανεξαρτησίας .

Τι παρουσιάζεται

Είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη “Η Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής από το 1770 έως το 1836” αλλά και σε κείμενα και αφηγήσεις για το πρόσωπο του Γέρου του Μοριά. Έτσι φωτίζονται άγνωστες πτυχές του αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας όπως εκείνες που εμπιστεύτηκε ο Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη. Η παράσταση γίνεται μέσα στον χώρο του Μουσείου, δίπλα στα προσωπικά του αντικείμενα ξαναφέρνοντας στην μνήμη μας την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης…

Συντελεστές της παράστασης

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σταθης Κόικας, Αλέξης Κωτσόπουλος, Έλενα Μαρσίδου, Φώτης Λαζάρου και Στρατής Πανούριος . Την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει η Μάιρα Βαζαίου, την μουσική επιμέλεια ο Αλέξης Κωτσόπουλος , ενώ η σκηνοθεσία είναι του Στρατή Πανούριου. Τέλος τα αντικείμενα του Μουσείου θα παρουσιάσει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος είναι ο Επιμελητής των Ιστορικών Αρχείων.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει