Θέατρο: “Το Τίμημα” – Θέατρο Ιλίσια

Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου στην προσπάθεια σου να επιβιώσεις ή τα κυνηγάς προσπερνώντας τις ανάγκες των άλλων, ακόμα και της οικογένειάς σου;

Η πλοκή

Το «Τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Ιλίσια, μας βάζει με επιδεξιότητα μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Ο μοναδικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Γκρέγκορυ Σόλομον. Την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στον ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της, που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.

Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ. Καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες που προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους. Σε έναν κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, με το παρελθόν να καθορίζει το παρόν, σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική.


Συντελεστές

Κείμενα: Άρθουρ Μίλερ

Σκηνοθεσία: Iωάννα Μιχαλακοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουιζίδου, Χρήστος Σαπουντζής(Visited 68 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει