Θέατρο: “Τρεις Αδελφές” στο Θέατρο Πορεία

Ο Αντον Τσέχοφ έγραψε το 1901 τις “Τρεις Αδελφές” – ένα έργο για την προσδοκία. Ενα έργο για την ελπίδα της επιστροφής των πρωταγωνιστών, στην ιδανική πόλη των παιδικών τους χρόνων, την Μόσχα.

Για τον συγγραφέα το έργο “Τρεις Αδελφές” αποτελεί “κωμωδία”.  Τους χαρακτήρες του  θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «μπουφόνους», αφού ο καθένας από αυτούς βιώνει την δική του κόλαση καθώς παλεύει με την σκληρή πραγματικότητα,  όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Η πλοκή

Σε μία απομακρυσμένη πόλη ρωσικής επαρχίας με μονότονη ζωή, τα 4 παιδιά ενός μορφωμένου, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, ξεμένουν μετά τον θάνατό του στον στρατιωτικού, τόπο της τελευταίας του μετάθεσης. Το στενό περιβάλλον της οικογένειας μαζί με τους στρατιωτικούς φίλους τους λειτουργεί ως μια νησίδα πολιτισμού για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών χρόνων, την Μόσχα.  Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Δημήτρης Τάρλοου, ο οποίος σκηνοθέτησε την παράσταση, μας εξοικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη. Η προσέγγισή του, αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Σ’ αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»

Συντελεστές της παράστασης

Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία με πρωταγωνιστές τους: Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξάνδρα Αιδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Την σκηνοθεσία λεχει επιμεληθεί ο  Δημήτρης Τάρλοου.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει