Θέατρο: “Τίμων ο Αθηναίος”, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στο Εθνικό Θέατρο

Ο “Τίμων ο Αθηναίος” ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό παρουσιάζεται στο Θέατρο Rex Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην έναρξη της θεατρικής περιόδου το έργο “Τίμων ο Αθηναίος” των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον, στο Θέατρο Rex Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”,  επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Μία μικρή σύνοψη

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις, στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν κι όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν, να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα. Έργο “υβρίδιο” μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού.

Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Διανομή με αλφαβητική σειρά:

Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος

Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Δαμπάσης, Βαλέρια Δημητριάδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Μάνος Στεφανάκης, Αρης Τρουπάκης

More info: Tετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  20:30 & Κυριακή στις 19:00

Location: Εθνικό Θέατρο-Θέατρο REX-Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3305074 | 210-7234567 | www.ticketservices.gr |  tickets.public.gr

(Visited 27 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει