Θέατρο: “Το φως του γκαζιού” στο Θέατρο Βεάκη

Πώς εξηγούνται οι περίεργοι θόρυβοι και οι αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού; Μία ανατρεπτική παράσταση όπου την πραγματικότητα και την τρέλα χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή.

Η πλοκή

Το έργο διαδραματίζεται στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890. Πρωταγωνιστές ο Τζακ και η Μπέλλα. Ο  Τζακ πηγαίνει στην πόλη κάθε βράδυ, ενώ η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι. Κάθε βράδυ έρχεται αντιμέτωπη με περίεργους φαινόμενα και θορύβους. Προσπαθεί να εξηγήσει την μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Είναι όλα αποκυήματα της φαντασίας της Μπέλλας ή συμβαίνει κάτι άλλο; Η απροσδόκητη εμφάνιση του επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν την σχέση του ζευγαριού.

“Το φώς του γκαζιού” είναι γραμμένο το 1938 από τον Πάτρικ Χάμιλτον, έναν από τους πιο φημισμένους συγγραφείς του εικοστού αιώνα.  Το έργο ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της Άγκαθα Κρίστι και του Τζων Πρίστλεϋ – και έχει αναγνωριστεί ως αριστούργημα του είδους του.

Συντελεστές της παράστασης

Πρωταγωνιστές στην παράσταση “Το φως του γκαζιού” είναι οι Στέφανος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Παναγιώτης Πετράκης, Αλίκη Μπομποτά και Μελίνα Βαμβακά. Το αρχικό κείμενο είναι του Πάτρικ Χάμιλτον, ενώ την μετάφραση, όπως και την σκηνοθεσία, έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κοέν.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει