Θέατρο: “Το Τίμημα” του Άρθουρ Μίλλερ, στο Θέατρο Ιλίσια

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση “Το Τίμημα” του Άρθουρ Μίλλερ παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια, κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Κυριακή.

“Το Τίμημα” πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του Άρθουρ Μίλλερ, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Το έργο αυτό ήταν από τα αγαπημένα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις, που καλούμαστε να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα του σήμερα.

Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου στην προσπάθεια σου να επιβιώσεις; Τα κυνηγάς προσπερνώντας τις ανάγκες των άλλων ακόμα και της οικογένειας σου; Το έργο με επιδεξιότητα μας βάζει μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα.

Ο καθένας μας κάποια στιγμή στέκεται στο σταυροδρόμι, ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στους άλλους και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του. Οι ήρωες, 30 χρόνια μετά από τις μοιραίες αποφάσεις τους, συναντώνται και μπροστά μας εξελίσσεται μια παράσταση, που μας φέρνει αντιμέτωπους με όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη, δείχνοντας μας, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον μονόδρομο προς την λύτρωση: «Αν κοιτάξεις το παρελθόν με γενναιότητα, τότε μπορεί και να ελευθερωθείς».

Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει, ώστε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευαισθησία και τη δύναμη, το δίκαιο και την ανάγκη… Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει και τόσο. Πρέπει, όμως, να συνεχίσει να πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής, γιατί αλλιώς έχει πεθάνει…

«Το δύσκολο δεν είναι να μην πιστεύεις σε τίποτα, το δύσκολο είναι να συνεχίζεις να πιστεύεις σε κάτι…»

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουιζίδου, Χρήστος Σαπουντζής

Μετάφραση: Μάκη Μαρσέιγ

Απόδοση–Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου

More info: Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

Location: Θέατρο ΙΛΙΣΙΑΠαπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 7210045 & 210 7216317 | www.viva.gr

(Visited 23 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει