Airbnb: Η αλλαγή που θα φέρει τα πάνω-κάτω και τρομάζει τους ιδιοκτήτες

Τι νέο φέρνει η πλατφόρμα ενοικιάσεων σπιτιών και ποιοι αναμένεται να έχουν πρόβλημα

Το αίσθημα εμπιστοσύνης του κόσμου προς την Airbnb κλονίστηκε επιχειρούν να το ανατρέψουν

Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι; Μπορούμε να το πούμε έτσι. Το σίγουρο είναι πως η αλλαγή που δρομολογεί το Airbnb τρομάζει τους ιδιοκτήτες, τουλάχιστον κάποιους από αυτούς. Ερχονται τα πάνω-κάτω σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα σπίτια.

Από τις 6 Νοεμβρίου, η διάσημη πλατφόρμα ενοικιάσεων ξεκίνησε ελέγχους σε όλες τις καταχωρήσεις σπιτικών. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά από επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό του Airbnb ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Expand player

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα της καταχώρησης, όπως και τα στάνταρ ποιότητας. Θα εξετάζονται η ακρίβεια των φωτογραφιών που έχουν καταχωρηθεί, οι λεπτομέρειες περιγραφής και φυσικά η διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα. Μαζί με τα στοιχεία, θα γίνεται έλεγχος πάνω σε βασικές παροχές του οικήματος. Η καθαριότητα και η ασφάλεια είναι ψηλά στη λίστα. Τα σπίτια που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχουν θέσει οι ιδιοκτήτες τους αλλά και η Airnbn, θα έχουν ειδική σήμανση.

Airbnb: Πώς το Κουκάκι είναι πιο ακριβό από την Εκάλη και τη Βουλιαγμένη

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα καταφέρουν να τσεκάρουν 7 εκατομμύρια καταχωρήσεις, αλλά και όσες θα μπαίνουν στην πλατφόρμα από ’δω και πέρα. Η Airbnb σκοπεύει να προχωρήσει αυτό το σχέδιο μέχρι και το τέλος της ερχόμενης σεζόν. Ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019 με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβριο του 2020.

«Η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο ξεκινά με τον έλεγχο της ακρίβειας της πληροφόρησης στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη βιομηχανία μας», έγραψε στην επιστολή του ο Τσέσκι.

Ποιότητα και ασφάλεια στο επίκεντρο

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Πλέον καλούνται να παρέχουν με ακρίβεια αυτό που διαφημίζουν. Στόχος είναι εκτός από την ποιότητα των ενοικιαζόμενων σπιτικών και η ασφάλεια. Η ενέργεια της Airbnb ξεκίνησε με αφορμή το περιστατικό πυροβολισμών σε οίκημα της πλατφόρμας στην Καλιφόρνια, όπου φιλοξενούταν πάρτι για το Halloween. Ο θάνατος προσκεκλημένων κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου. H Airbnb επιχειρεί ν’ ανατρέψει την κατάσταση. Ν’ αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Στα Εξάρχεια δεν έχει χώρο το Airbnb

Τι θα συμβαίνει εάν κάποιο σπίτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις; Η πλατφόρμα θα προχωρεί σε μια νέα κράτηση του επισκέπτη, ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας. Μπορεί ακόμη και να επιστρέφει τα χρήματα στο 100%. Σημαντικές αλλαγές στη δομή της εταιρείες. Οπως και αυτή που ακολουθεί.

Θα υπάρχει πλέον τηλεφωνική εξυπηρέτηση για τους γείτονες των σπιτιών. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν οποιαδήποτε ημέρα και της νύχτας με τον πραγματικό εκπρόσωπο της Airbnb. Οι γείτονες θα μπορούν να αναφέρουν τις ανησυχίες τους και αν κρίνεται σκόπιμο, θα υπάρχει επικοινωνία με την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ξεκινήσει αρχικά στις ΗΠΑ με σκοπό να εφαρμοστεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ο Μπράιαν Τσέσκι αναφέρει στην επιστολή του το αύριο της επιχείρησης που συνδιευθύνει. «Ο κόσμος κινείται με την ταχύτητα της εμπιστοσύνης. Οσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερη προσβασιμότητα θα έχουμε όλοι. Η Airbnb ιδρύθηκε στη βάση της εμπιστοσύνης. Το όραμά μας εξαρτάται από το αν θα συνεχίσουμε να την αυξάνουμε στους κόλπους της κοινότητάς μας», έγραψε. Και οι κινήσεις που έρχονται, αυτό δείχνουν.

Τα 5+1 ελληνικά νησιά που οδηγούν το real estate