CNN: Τα 10 πράγματα που κάνουν τους Έλληνες να ξεχωρίζουν

Οι καθημερινές τους συνήθειες και όλα όσα αρέσουν στους τουρίστες

Έλληνες

Η Ελλάδα αποτελεί κάθε χρόνο αγαπημένο προορισμό χιλιάδων ταξιδιωτών απ’ όλο τον κόσμο. Και μπορεί εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αυτές οι μετακινήσεις να μην μπορούν να γίνουν τη δεδομένη στιγμή, ωστόστο το CNN Travel παρουσιάζει την Ελλάδα μέσα από μια διαφορετική ματιά. Δημοσιεύει, λοιπόν, ένα άρθρο για τα 10 πράγματα που η Ελλάδα (και οι Έλληνες κατ’ επέκταση) κάνουν καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά…

Expand player

Ιστιοπλοΐα

Σύμφωνα με το CNN, οι διακοπές με ιστιοπλοΐα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να γνωρίσει κανείς την Ελλάδα. Με όχι λιγότερα από 227 νησιά, υπέροχους κολπίσκους και δεκάδες αποχρώσεις του γαλάζιου, η χώρα διαθέτει το πιο γοητευτικό σκηνικό για το διαδεδομένο αυτό σπορ. Οι Έλληνες λοιπόν ξέρουν από ναυτική παράδοση και η χώρας μας είναι, σύμφωνα με το άρθρο, το ιδανικό μέρος για να  βυθιστεί κανείς στα νερά και να επιδοθεί σε ιστιοπλοΐα ή ταξιδέψει με σκάφος.

Κρύος καφές

Ξεχωριστή θέση στις συνήθειες που έχει ο Έλληνας, έχει ο κρύος καφές. Και το άρθρο δεν αναφέρεται σε άλλον από τον φραπέ. Όπως αναφέρει, μπορεί να είναι πλέον ξεπερασμένος αλλά την απλότητά του ζητάνε συχνά οι Έλληνες ειδικά στις διακοπές τους.

Ευχές

Οι Έλληνες, σύμφωνα με το CCN έχουν μία ευχή για κάθε περίσταση. Η ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει λέξεις και έννοιες που παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες. Οι Έλληνες, λοιπόν, έχουν εξατομικευμένες ευχές για την κάθε περίσταση. Από τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια, μέχρι τους ελεύθερους (και στα δικά σας) και τα συγχαρητήρια στους κουμπάρους (Άξιος). Οπότε όπως αναφέρει, με τόση ποικιλία, σίγουρα ξεχωρίζουν και σε αυτό.

Φωνές…

Όπως αναφέρει το CNN, φτάνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παρατηρήσεις την αυξημένη ένταση που έχουν στη φωνή τους οι Έλληνες. Απευθύνονται ο ένας τον άλλον σε υψηλούς τόνους. Αν και συχνά συνομιλούν φιλικά κάποιος που δεν ξέρει αυτή τη συνήθεια θα νόμιζε ότι καυγαδίζουν. Κάποιοι θεωρούν ότι το ναυτικό παρελθόν της χώρας έχει επηρεάσει και αυτή τη συνήθεια καθώς οι ναυτικοί έπρεπε παλιά να φωνάζουν για να ακούγονται.

Η γιορτή του Πάσχα

Το δημοσίευμα αναγνωρίζει τα έθιμα του Πάσχα και τη μοναδικότητα που έχει αυτό. Όπως αναφέρει, κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάς έχει τη σημασία της, τη διατροφή της, ενώ η εκκλησία πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Η κατάνυξη της μεγάλης Παρασκευής, ο ενθουσιασμός του Μεγάλου Σαββάτου και το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους τουρίστες ενώ και πάλι το φαγητό που τρώνε οι Έλληνες ξεχωρίζει. Και δεν αναφέρεται αλλού παρά, φυσικά, στη μαγειρίτσα.

Κόλλημα με το παρελθόν

Το άρθρο αναφέρεται στη μεγάλη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες με την ιστορια τους. Από το να μαθαίνουν από μικροί στο σχολείο αναλυτικά πολλά ιστορικά γεγονότα έως και τη συνεχή αναφορά που κάνουν στην καθημερινότητά τους για τα παλιά χρόνια. Αυτό εν μέρει τους κάνει, λέει το CNN, να  συνειδητοποιούν από νωρίς ότι το παρελθόν της χώρας είναι πιο λαμπρό από άλλων.

Κάπνισμα

Αυτή είναι, ομολογουμένως, η πιο ιδιαίτερη πρωτιά και διάκριση που δίνει το αφιέρωμα στους Έλληνες. Το CNN αναφέρεται στην προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες στο τσιγάρο αναφέροντας ότι καπνίζουν σε ποσοστό 37%, το οποίο είναι και το υψηλόττερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φιλοξενία

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν στη φιλοξενία που ξέρουν να προσφέρουν οι Έλληνες. Ο ξένιος Δίας, σύμφωνα με το αφιέρωμα, έχει παίξει το ρόλο του. Το εθνικό αυτό χαρακτηριστικό, συγκαταλέγεται ακόμα στα προτερήματα των ντόπιων, λέει το CNN ενώ γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο κέρασμα.

Καλό φαγητό

Μια αναμενόμενη διάκριση για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα μας κάνει να ξεχωρίζουμε, σύμφωνα με το CNN. Τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα, αλλά και η ντόπια κουζίνα κάθε περιοχής φαίνεται να κάνουν τους Έλληνας ξεχωριστούς στις γεύσεις τους.

Σπουδές στο εξωτερικό

Περισσότεροι από 38 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Πολλοί Έλληνες, μάλιστα, δεν περιορίζονται απλώς στο να σπουδάσουν στο εξωτερικό αλλά συνεχίζουν αξιοθαύμαστες καριέρες στο αντικείμενό τους και ξεχωρίζουν στις χώρες που βρίσκονται.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com

Ελληνικό πολυτελές ξενοδοχείο στη λίστα με τα πιο παράξενα του κόσμου