Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο πρέπει να έχεις σίγουρα αυτό

Ένα «εργαλείο» που σου λύνει τα χέρια

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που μπορεί να σου συμβεί αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο είναι να έχεις μεγάλη αναμονή. Τότε είναι που θες πιο πολύ από ποτέ δεδομένα στο κινητό σου ή ακόμη καλύτερα δωρεάν Wi-Fi. Τώρα μπορείς να έχεις το δεύτερο χάρη σε έναν πρωτότυπο χάρτη. Αντί για ονόματα έχει για σύμβολο το αεροπλάνο.

Πρόκειται για έναν χάρτη ο οποίος διαφέρει πολύ από τους συνηθισμένους, Και δεν έχει να κάνει με χώρες και πόλεις. Ο προγραμματιστής και blogger Anil Polat δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη. Αυτός προσφέρει στους χρήστες του τους κωδικούς των Wi-Fi ολων των αεροδρομίων στον κόσμο! Είναι πραγματικά ένα δώρο για τους απανταχού χρήστες του διαδικτύου που θέλουν λίγο δωρεάν ίντερνετ όση ώρα περιμένουν σε ένα αεροδρόμιο. Ή όσο ψάχνουν χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι τους με το αεροπλάνο. Και ποιος δεν έχει σταθεί σε μια πύλη αναμονής σερφάροντας στο ίντερνετ για ώρες; Γνωρίζοντας τους κωδικούς για το Wi-Fi μπορεί να το κάνει δωρεάν και καταναλώνοντας λιγότερη μπαταρία. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η χρήση των δεδομένων σπαταλά περισσότερη ενέργεια από τη μπαταρία του κινητού.

Expand player
Τα συνθηματικά που λένε οι αεροσυνοδοί αν σε έχουν «βάλει στο μάτι»

Μάλιστα η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη και απλή από όλους τους χρήστες. Το μονο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις κλικ σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Αμέσως όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις υπάρχουσες συνδέσεις θα εμφανιστούν στην οθόνη σου.Το κάθε δίκτυο αεροδρομίου εμφανίζεται στο χάρτη με ένα μικρό αεροπλάνο.

O Polat φροντίζει να ανανεώνει τον χάρτη του αρκετά συχνά και ήδη, περιλαμβάνει 372 αεροδρόμια απο όλο τον κόσμο. Επίσης ο δημιουργός του χάρτη φρόντισε να παράσχει και μια offline version για όσες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάποια δεδομένα για να συνδεθείς στο αρχικό δίκτυο του κάθε αεροδρομίου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις αποθηκευμένο το χάρτη και να τον χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε αεροδρόμιο για την επόμενη πτήση σου με το αεροπλάνο.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Τέσσερις μύθοι για το ταξίδι με αεροπλάνο που δεν ισχύουν