Τα πέντε μυστικά που δεν ξέρεις για τα εστιατόρια φαστ φουντ

Την επόμενη φορά θα πας πιο προετοιμασμένος

Όλοι μας έχουμε πάει ή πηγαίνουμε σε εστιατόρια φαστ φουντ πιο συχνά ή λιγότερο συχνά. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα για τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και τα μικρά μυστικά που έχουν.

Δείτε παρακάτω για παράδειγμα πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις για τα φαστ φουντ, ακόμη κι αν τρως συχνά εκεί…

Expand player

Ζήτησε πατάτες χωρίς αλάτι για να είναι πιο φρέσκιες

Στα περισσότερα φαστ φουντ εστιατόρια οι τηγανητές πατάτες αλατίζονται αμέσως μόλις τηγανιστεί ολόκληρη η μερίδα. Έτσι το οπότε το προσωπικό θα αναγκαστεί να φτιάξει μια καινούργια μερίδα μόνο για εσένα αν τη ζητήσεις χωρίς αλάτι.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ένα γεύμα στα εστιατόρια φαστ φουν

Σίγουρα δεν είναι η ώρα αιχμής. Η καλύτερα ώρα για να πας σε ένα εστιατόριο φαστ φουντ, είναι τις ώρες που έχει πολύ κόσμο, δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Συνήθως, είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι, αλλά εκείνη την ώρα σερβίρεται το πιο φρέσκο φαγητό.

Η ανοιχτή πόρτα για τις μυρωδιές

Έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη κι αν δεν πεινάς πολύ, όταν περνάς έξω από ένα εστιατόριο φαστ φουντ, είναι δύσκολο να αντισταθείς στις ωραίες μυρωδιές; Αυτό συμβαίνει για κάποιον λόγο. Πολλά εστιατόρια προσπαθούν να κάνουν τη μυρωδιά από την κουζίνα να φτάνει στους πελάτες. Κάποια μαγαζιά αφήνουν επίτηδες την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή.

Γιατί δεν υπάρχουν πιρούνια και μαχαίρια

Αν ζητήσεις πιθανόν να σου δώσουν αλλά κάποια εστιατόρια φαστ φουντ δεν σου δίνουν εξαρχής για έναν συγκεκριμένο λόγο. Η πιο συχνή εξήγηση είναι ότι όταν ένας άνθρωπος τρώει με τα χέρια του, απολαμβάνει πιο πολύ το φαγητό και κατά συνέπεια τρώει περισσότερο.

Οι θερμίδες των φαγητών φαστ φουντ έχουν αυξηθεί

Σήμερα έχουν αυξηθεί οι μερίδες φαστ φουντ και κατά συνέπεια και οι θερμίδες τους. Για παράδειγμα, ένα τσίζμπεργκερ περιέχει 75% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με τον πρόγονό του, το 1980. Πολλοί μάλιστα δεν ξέρουν ότι πριν από 20 χρόνια, οι τηγανητές πατάτες είχαν 2 φορές λιγότερες θερμίδες. Η πίτσα έχει πλέον 70% περισσότερες θερμίδες.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Τα κόλπα που κάνουν τα εστιατόρια για να παραγγέλνεις περισσότερα
Exit mobile version