Τα πέντε μυστικά που έχει μια αεροσυνοδός αλλά δε θα στα πει

Όσα δεν μαθαίνουν οι επιβάτες ποτέ

αεροπλάνο

Η δουλειά μιας αεροσυνοδού δεν είναι εύκολη και σίγουρα είναι πολύ απαιτητική. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχει υπ’ όψιν και να ρυθμίζει πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μια αεροσυνοδός είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των επιβατών και ξέρουν πάρα πολλά για τις πτήσεις. Πολλά περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε εμείς.

Για παράδειγμα έχουν κάποια «μυστικά» που έχουν αλλά δε θα στα πουν. Δες μερικές αλήθειες που συμβαίνουν στα 38.000 πόδια.

Expand player

Μια αεροσυνοδός δεν πληρώνεται μέχρι να κλείσουν οι πόρτες

Μια αεροσυνοδός πληρώνεται μόνο για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η πτήση, σύμφωνα με μέλος του προσωπικού καμπίνας. «Δεν πληρωνόμαστε μέχρι να κλείσει η πόρτα. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στη δουλειά 2 ώρες πριν αλλά δεν πληρωνόμαστε για αυτό» αναφέρει σε μια έρευνα μια αεροσυνοδός.

Χρησιμοποιούν τις τουαλέτες σπάνια

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά οι αεροσυνοδοί δεν τις χρησιμοποιούν ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Λέει μια αεροσυνοδός: «Τις χρησιμοποιώ μόνο για να πλύνω τα χέρια μου ή εάν είναι απόλυτη ανάγκη να πάω στην τουαλέτα. Εάν είναι μικρή η πτήση περιμένω πάντα να πάω στο αεροδρόμιο». Προσθέτει μάλιστα ότι οι επιβάτες είναι τουλάχιστον αηδιαστικό να πηγαίνουν χωρίς παπούτσια στην τουαλέτα.

Υπάρχει μια αεροσυνοδός stand-by στο αεροδρόμιο

Όταν οι επιβάτες βλέπουν έναν φροντιστή ή μια αεροσυνοδό να τρέχει για να μπει στο αεροπλάνο δεν είναι επειδή έχει καθυστερήσει αλλά επειδή συνήθως αντικαθιστά κάποιον συνάδελφο ο οποίος δεν κατάφερε να έρθει. Σε περίπτωση που ένα μέλος του προσωπικού της καμπίνας δεν μπορέσει να έρθει στη δουλειά για οποιοδήποτε λόγο, υπάρχουν αντικαταστάτες που θα πάρουν τη θέση του έτοιμοι προς επιβίβαση.

Τα γεύματα του πληρώματος είναι καλυτέρα από εκείνα των επιβατών

Μπορεί το φαγητό του αεροπλάνου να είναι συχνά μια τεράστια απογοήτευση για τους περισσότερους επιβάτες αλλά τα γεύματα του προσωπικού είναι καλύτερης ποιότητας, σύμφωνα με την Sudewo. «Τα δικά μας γεύματα είναι ελαφρώς καλύτερα από εκείνα των επιβατών» έγραψε.

Κάθε αεροσυνοδός έχει σχεδόν πάντα μαζί της μια ενυδατική κρέμα

«Το να βρίσκεσαι συνέχεια στον αέρα, έχει επιπτώσεις στο δέρμα σου. Μπορεί να το ξηράνει, οπότε εκτός από το να πίνω συνέχεια νερό, βασίζομαι σε ενυδατική κρέμα και την εφαρμόζω τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα στο σώμα μου», λέει μια αεροσυνοδός σχετικά.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Τι δεν πρέπει με τίποτε να έχει μια αεροσυνοδός για να προσληφθεί