Το μυστικό που κρύβουν όλα τα καντράν των αυτοκινήτων και μάλλον δεν ξέρεις

Πάνω στο καντράν του αυτοκινήτου βλέπουμε πολλά σύμβολα τα οποία συνήθως ξέρουμε τι σημαίνουν. Μπορεί όμως να δούμε και κάποια τα οποία ίσως δεν έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί. Όπως για παράδειγμα το σύμβολο στο καντράν όλων των αυτοκινήτων που κρύβει ένα μυστικό το οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Όπως πολλοί δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο τα πίσω παράθυρα κάποιων αυτοκινήτων δεν κατεβαίνουν έως κάτω.

Η αλήθεια για τα χρώματα στα φανάρια που ελάχιστοι οδηγοί ξέρουν

Είναι το σύμβολο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σήμα της βενζίνης. Έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει; Ειδικά αν έχεις πάρει πρόσφατα καινούριο αυτοκίνητο σου είναι πολύ χρήσιμο. Αυτό, λοιπόν, το βελάκι δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και υπάρχει λόγος. Αν το σήμα της βενζίνης σας βρίσκεται αριστερά (όπως το κοιτάτε), αυτό σημαίνει πως το πορτάκι της βενζίνης βρίσκεται σε αυτή τη μεριά του αυτοκινήτου. Αντίθετα αν αυτό το σύμβολο το βλέπετε δεξιά, βρίσκεται από την άλλη πλευρά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σύμβολο τη στιγμή που μπαίνετε στο βενζινάδικο καθώς ξέρετε ακριβώς σε ποια πλευρά της αντλίας πρέπει να παρκάρετε.

Υπάρχουν και άλλα που πιθανόν δεν γνωρίζετε για τα αυτοκίνητα αλλά και για άλλα επαγγελματικά οχήματα όπως είναι τα ταξί. Ξέρετε, για παράδειγμα, γιατί τα ταξί έχουν μια μπλε λωρίδα υποχρεωτικά στο πλάι; Για όλα υπάρχει μια εξήγηση τελικά.

Διαβάστε επίσης: 

Το σημείο στο αυτοκίνητο που είναι πιο βρώμικο και από τουαλέτα

Ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν ξέρεις

Exit mobile version