Ένας κατάφυτος χώρος έκτασης 49 στρεμμάτων αποτελεί σίγουρα μια όαση στην πολύβουη Αθήνα. Και το Πάρκο Γουδή έχει διαμορφωθεί σε ακριβώς αυτό. Έναν οργανωμένο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών. Εκεί που βρίσκουν διέξοδο οι Αθηναίοι κάνοντας ελάχιστα χιλιόμετρα διαδρομής.
Μπαίνοντας από την κύρια είσοδο έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις ποιο μονοπάτι και πεζόδρομο θες να ακολουθήσεις. Ο καθένας θα σε βγάλει και σε διαφορετικό σημείο του Πάρκου. Αν επιλέξεις την κύρια διαδρομή θα συναντήσεις μπροστά σου το υπάρχον διώροφο διατηρητέο κτίριο στο βόρειο τμήμα του Πάρκου. Αποτελούσε παλιά Διοικητήριο του Στρατού. Στο μέσο περίπου της διαδρομής του κεντρικού διαδρόμου υπάρχει, επίσης, μικρή κυκλική πλατεία.
Η εντυπωσιακή υδάτινη διαδρομή στο Πάρκο Γουδή
Αυτό που κάνει το Πάρκο Γουδή να ξεχωρίζει η εντυπωσιακή υδάτινη διαδρομή που διαθέτει. Έχει τη μορφή ενός μικρού ποταμού που πηγάζει ως καταρράκτης από τη θέση της παιδικής χαράς. Θα τη δεις να καταλήγει στο βόρειο τμήμα στο ύψος του διατηρητέου κτιρίου. Η υδάτινη διαδρομή έχει μήκος περίπου 300 μέτρα ενώ έχουν τοποθετηθεί εκεί επίσης δύο ξύλινες γέφυρες πρόσβασης.
Το Πάρκο Γουδή είναι ένας χώρος που θα σε ξαφνιάσει με τις πολλές εναλλαγές του στο φυσικό τοπίο. Εκεί που συναντάς χαμηλή βλάστηση, ξαφνικά θα βρεις μπροστά σου ψηλά δέντρα. Φυσικά δε λείπουν οι χώροι με γρασίδι για χαλαρές βόλτες όλες τις εποχές του χρόνου.
Τι θα κάνεις στο Πάρκο
Εκτός φυσικά από τις ατελείωτες βόλτες στον ελεύθερο χώρο, το Πάρκο Γουδή προσφέρεται και για αθλητικές δραστηριότητες. Περπατώντας στους διαδρόμους θα συναντήσεις τα διάφορα γήπεδα που υπάρχουν εκεί όπως ποδοσφαίρου και τένις. Υπάρχουν επίσης όργανα γυμναστικής αλλά και παιδική χαρά. Αν θες απλώς να περπατήσεις, στη διαδρομή σου θα βρεις αρκετά παγκάκια για να ξαποστάσεις.
Αυτό που ευχαριστιούνται πολύ τα παιδιά στο πάρκο - αλλά και οι ενήλικες - είναι το ποδήλατο. Οπότε την επόμενη φορά, πάρε το ποδήλατο και κάνε μια βόλτα στη μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή φωτογραφιών: attiko-prasino.gr
Πεδίον του Άρεως: Το Πάρκο της Αθήνας και ο αρχικός λόγος κατασκευής