Τι είναι το ExploringGreece.tv

Τι είναι το ExploringGreece.tv

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις κορυφαίες επιλογές των τουριστών. Εκατομμύρια ταξιδιώτες προσγειώνονται στη χώρα μας. Προορισμός η Αθήνα αλλά και κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, όσοι αποφασίζουν να βρεθούν στην ενδοχώρα. Εκατομμύρια τουριστών καταφθάνουν στη χώρα μας με σκοπό να γνωρίσουν την Ελλάδα. Την ιστορία μας, τα μέρη μας. Τις θάλασσές μας και τα βουνά μας. Τα χωριά μας. Τα μυστικά μας. Αλήθεια, εμείς τα γνωρίζουμε όλα αυτά τόσο καλά; Τα έχουμε ζήσει; Νιώθουμε τουρίστες στη χώρα μας;

Σκιάθος: Η παραλία ΛαλάριαΤο ExploringGreece.tv είναι αυτό που ακριβώς λέει. Για την ακρίβεια, αυτό που «φωνάζει». Ζει στην Ελλάδα, ταξιδεύει στην Ελλάδα, εξερευνεί την Ελλάδα. Γράφει για την Ελλάδα. Για όλους εμάς, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη και το επιβλητικό μουσείο της. Δεν είναι μόνο η Πλάκα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ελλάδα, μαζί φυσικά με όλα τα παραπάνω, είναι η κάθε γωνιά που μας μυεί στην παράδοση. Κάθε χωριό που μας αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή του παρελθόντος. Ελλάδα είναι και ένα λιγότερο γνωστό μουσείο που προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο. Είναι οι μικροί θησαυροί που βρίσκονται γύρω μας και μας περιμένουν. Περιμένουν, απλά, να τους ανακαλύψουμε.

Ικαρία: Τα ξακουστά σε όλη την Ελλάδα πανηγύρια τηςΕλλάδα είναι τα πανηγύρια της. Είναι οι περιοχές και οι πόλεις που, μία-μία, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο παζλ σε γαλανόλευκο φόντο. Ελλάδα είναι οι παραδοσιακοί καφενέδες με τις ξυλόσομπες, κάπου στο πουθενά. Είναι η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που η πρόσβαση γίνεται μόνο -και αποκλειστικά- με τα πόδια. Ο τελικός προορισμός ανταμείβει και με το παραπάνω. Το ξέρεις καλά αυτό. Ισχύει πάντα.

νησί των ΚυκλάδωνΕλλάδα είναι τα μοναστήρια και οι εκκλησίες της. Τα νεοκλασικά της. Τα πέτρινα αρχοντικά της. Η αρχιτεκτονική. Τα χρώματα και τα αρώματα. Ελλάδα είναι τα γιασεμιά στις καλοκαιρινές αυλές. Ο έναστρος και πεντακάθαρος ουρανός. Ελλάδα είναι ο ψαράς με το φαγωμένο από την αλμύρα πρόσωπο. Είναι η γιαγιά με το τσεμπέρι. Είναι οι γάτες ξαπλωμένες στα ασβεστωμένα πλακόστρωτα καλντερίμια. Ελλάδα είναι ένας βαρύς γλυκός. Ενα ποτήρι ούζο με τη συνοδεία μεζέ. Ενα τσιπουράκι.

Ταξίδι στα ΣύβοταΤο exploringgreece.tv γράφει για την Ελλάδα του χθες. Καταγράφει την Ελλάδα του σήμερα. Την ανακαλύπτουμε μαζί. Τα μοναχικά ταξίδια μπορεί να έχουν την ομορφιά τους αλλά τα παρεΐστικα έχουν περισσότερο γούστο. Ετοιμάζουμε βαλίτσες για και σχεδιάζουμε το ταξίδι μας να είναι μακρύ. Με διάρκεια. Από το χειμώνα να πάμε στο καλοκαίρι. Και από την άνοιξη στο φθινόπωρο. Θέλουμε να γνωρίσουμε μαζί την Ελλάδα. Να ξαναθυμηθούμε μέρη που έχουμε περπατήσει, να εξερευνήσουμε γωνιές που μέχρι σήμερα είχαμε ακούσει. Και επειδή είμαστε .tv, θα γεμίσουμε το Exploring Greece με όμορφες εικόνες. Θέλουμε να είστε συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι.

Α, κι όταν δεν ταξιδεύουμε στην ελληνική περιφέρεια, θα περπατάμε στην Αθήνα. Θα μας βρείτε σε κάποια από τις ιστορικές στοές της πρωτεύουσας. Θα μπαίνουμε στα μουσεία της, θα βγαίνουμε από τα θέατρα και τους ιστορικούς κινηματογράφους της. Θα σουλατσάρουμε στις γειτονιές της πόλης, θα φωτογραφίζουμε ό,τι μας τραβάει την προσοχή. Θα γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την Αθήνα. Θα γράφουμε για την Αθήνα. Θα ζήσουμε ως τουρίστες στην πόλη μας και θα καταγράψουμε τις εμπειρίες μας.

Ολο και κάπου θα μας πετύχετε…

Καλά ταξίδια, καλές βόλτες!