Αττική: Το άγνωστο γραφικό ψαροχώρι μισή ώρα μακριά από την Αθήνα

Ιδανικός προορισμός για την επόμενη κυριακάτικη απόδρασή σου

Αττική

Ψάχνεις πού να πας την επόμενη μονοήμερη εκδρομή σου δίπλα στην Αθήνα και νιώθεις ότι θα καταλήξεις πάλι στα ίδια. Κι όμως, η Αττική διαθέτει περισσότερες επιλογές απ’ όσες νομίζεις. Από ορεινά χωριά μέχρι και άγνωστα ψαροχώρια. Ένα από αυτά βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα και μάλιστα στα Μέγαρα. Ο λόγος για την Πάχη, ένα διαφορετικό μέρος στην Αττική

Η άγνωστη σε πολλούς Πάχη Μεγάρων στην Αττική

Η Πάχη βρίσκεται στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα. Στην ίδια θέση βρισκόταν στην αρχαιότητα η αρχαία Μεγαρική πόλη, Νίσαια. Απέναντι της είναι δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης.

Expand player

Η Πάχη είναι ένα όμορφο αυθεντικό ψαροχώρι αφού οι κάτοικοι του ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την αλιεία. Έχοντας διανύσει μια απόσταση μόλις 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας θα περάσεις μια όμορφη μέρα. Σου συνιστούμε να πας Κυριακή. Θα βρεις όλες τις καφετέριες και τα εστιατόρια ανοιχτά. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων θα πιείς έναν χαλαρό καφέ με θέα τη θάλασσα και τα ψαροκάικα. Θα φας, επίσης φρέσκο ψάρι απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού.

Πηγή φωτογραφίας: megara.gr

Μην ξεχάσεις

Αν φτάσεις στην Πάχη, υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να δεις. Ανέβα στον στον πανέμορφο λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα απόλαυσε τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά σου. Μια εικόνα που δε φανταζόσουν ότι θα έβλεπες στην Αττική, σε τόσο κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Το μάτι σου θα χαθεί μέσα στο γαλάζιο του Σαρωνικού κόλπου. Από την ανατολική πλευρά θα δεις τέσσερα νησιά τα οποία οι αρχαίοι τα ονόμαζαν Μεθουρίδες καθώς και την Σαλαμίνα. Στην βορειοδυτική πλευρά θα δείτε τον ήλιο να χάνεται πίσω απ’ τα Γεράνεια όρη αλλά και το Παλιόκαστρο.

Πώς θα πας στην Πάχη

Είναι πολύ απλή και εύκολη διαδρομή. Με το αυτοκίνητο βγαίνεις στην Β’ έξοδο για Μέγαρα κατευθυνόμενοι προς Κόρινθο και στρίβεις αριστερά προς Πάχη. Μόλις φτάσεις μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου είτε στον δρόμο καθώς μπαίνεις στην Πάχη, είτε αφού μπεις στο χωριό και ακολουθήσει το δρόμο προς τα αριστερά όπου υπάρχει μεγάλος δημοτικός χώρος στάθμευσης.

Η Πάχη αποτελεί την απόδειξη ότι η Αττική διαθέτει πολλά μέρη για να αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείς να περάσεις την Κυριακή σου είτε σε ένα πάρκο είτε κάνοντας πεζοπορία σε κάποιο βουνό, στην Πενέλη, την Πάρνηθα ή τον Υμηττό. Από την άλλη, αν σου αρέσει η θάλασσα, τότε και πάλι έχεις πολλές επιλογές για απόδραση. Από το Λαύριο και τη Ραφήνα μέχρι τα Μέγαρα και την Πάχη. Εκεί που θα βρεις ακόμη αυθεντικές γωνιές με παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες με γνήσιους ελληνικούς μεζέδες. Θα κάνεις την κυριακάτικη βόλτα σου και θα επιστρέψεις γεμάτος ενέργεια και αύρα θαλασσινή μέχρι την επόμενη απόδρασή σου τόσο κοντά ή και λίγο πιο μακριά…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: el.wikipedia.org

Ανοιξιάτικη μονοήμερη εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό
Exit mobile version