Κακιά Θάλασσα: Το μαγευτικό νησάκι της Αττικής που πας κολυμπώντας

Μια γωνιά όνειρο με κρυστάλλινα νερά και φυσική πισίνα

Το μαγευτικό νησάκι της Αττικής που πας κολυμπώντας

Αττική! Ένα μέρος με πολλούς κρυφούς θησαυρούς και μυστικά που το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Κρυφές παραλίες και γαλανά νερά είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσεις εξερευνώντας την Αττική. Ένα από αυτά τα μυστικά είναι ένα μαγευτικό νησάκι της Αττικής που μπορείς να πας ακόμη και κολυμπώντας και βρίσκεται στην Κακιά Θάλασσα.

Αυτό που το κάνει δε να ξεχωρίζει είναι οι φυσικές πισίνες του. Ένας πραγματικός θησαυρός για βουτιές. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί ένα καλό κρυφό μυστικό που αν το δεις από κοντά το πιθανότερο είναι ότι δε θα ξεκολλάς και θα γίνει από τα αγαπημένα μέρη σου για τις καλοκαιρινές βουτιές στην Αττική.

Expand player

Το μαγευτικό νησάκι της Αττικής που πας κολυμπώντας

Το συγκεκριμένο νησάκι της Αττικής βρίσκεται σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και 100 μέτρα από την ακτή στην παραλία Κακιά Θάλασσα, στην Κερατέα. Όταν το κοιτάς από ψηλά ή αν το επισκεφθείς κολυμπώντας θα διαπιστώσεις ότι η ιδιαίτερη φυσική πισίνα καταλαμβάνει σχεδόν το 1/4 του μικρού αυτού νησιού. Ο πυθμένας αυτής της φυσικής πισίνας περιέχει άμμο και ένα μικρό άνοιγμα επιτρέπει την ανακύκλωση του νερού.

Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές. Μια μικρή αλλά ικανή για να μας πείσει γεύση δίνει το κανάλι Up Drones του Youtube.

Η παραλία Κακιά Θάλασσα 

Η Κακιά Θάλασσα έλκει την ονομασία της από την ελληνική μυθολογία και τη διάθεση του θεού Δία να βοηθήσει τους Έλληνες στον πόλεμο εναντίον των βαρβάρων κατακτητών. Έτσι προκάλεσε μέσω του Θεού Ποσειδώνα τεράστια κύματα τα οποία στην κυριολεξία κατάπιαν τον στόλο των εχθρών.

Στην πραγματικότητα η παραλία της Κακιάς Θάλασσας όπου βρίσκεται και το μαγευτικό νησάκι είναι από τις ωραιότερες της Αττικής. Επίσης στην συγκεκριμένη αμμουδιά πέρα από τη μοναδική φυσική υδάτινη ομορφιά που θα δεις, η ακτή προσφέρει στους επισκέπτες της και μία εναλλακτική αθλητική δραστηριότητα που δεν είναι άλλη από την… αναρρίχηση. Εκεί βρίσκεται ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία που συναντά κάποιος κοντά στην Αθήνα!

Ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά την παραλία Κακιά Θάλασσα και να κάνεις και μια βουτιά ως το κοντικό νησάκι και πανέμορφο νησάκι της Αττικής.

Πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά