Καλοπήγαδο: Η ήσυχη παραλία της Αττικής με τα καθαρά νερά

Μια ιδανική επιλογή για μονοήμερη

Καλοπήγαδο: Η ήσυχη παραλία της Αττικής με τα καθαρά νερά

Υπάρχουν οι απλές παραλίες στην Αττική. Και υπάρχουν οι παραλίες στην Αττική που θες να πας και να μείνεις εκεί όχι για μέρες αλλά για ώρες. Τα κρυφά αλλά και πιο γνωστά διαμάντια μια ανάσα από την Αθήνα που κάνουν τα καλοκαίρια σου πιο ευχάριστα και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα. Οι επιλογές είναι πολλές αρκεί να έχεις διάθεση να εξερευνήσεις τις πιο μικρές παραλίες που μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένες αλλά θα σου αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια από αυτές είναι η παραλία Καλοπήγαδο. Βάλε τη στο πρόγραμμα και θα μας θυμηθείς.

Καλοπήγαδο: Μια παραλία όνειρο στην Αττική

Θα ακούσεις να την αποκαλούν και Βρωμοπούσι. Στην πραγματικότητα το όνομά της προέρχεται από την αρβανίτικη λέξη πούσι που σημαίνει πηγάδι, δηλαδή Βρωμοπήγαδο. Ωστόσο συνηθίζεται πλέον να την αποκαλούν και Καλοπήγαδο. Δεν είναι όμως το όνομα που κάνει αυτήν την παραλία ξεχωριστή. Είναι πολύ περισότερο η αμμουδερή της ακτή και τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της που σε μαγνητίζουν.

Expand player

Πρόκειται για μια πολύ ήσυχη παραλία που σε γοητεύει και απορείς γιατί δεν την είχες εντοπίσει νωρίτερα για να περνάς εκεί ευχάριστα τις Κυριακές σου.

Όσες φορές την επισκεφθήκαμε δεν βρήκαμε αέρα και μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι προστατεύεται πολύ από τα βράχια. Είναι μικρή σχετικά παραλία οπότε αν δε θες πολύ κόσμο καλύτερα να αποφύγεις μέρες και ώρες αιχμής. Η παραλία Καλοπήγαδο της Αττικής είναι ιδανική για οικογένειες και οργανωμένη στο μεγάλο μέρος της. Σίγουρα στη λίστα με τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής με ρηχά νερά.

Στο Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι υπάρχει επίσης και αρκετός χώρος στάθμευσης στην πλευρά του λιμανιού.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Η παραλία αυτή στην Κερατέα της Αττικής είναι η απόλυτη διέξοδος από την καθημερινότητα χωρίς καμία υπερβολή.  Αυτό που την κάνει, σίγουρα ακόμη πιο ελκυστική είναι ότι βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Πας δηλαδή πολύ εύκολα για μονοήμερη. Μια ήσυχη παραλία με καταγάλανα νερά δίπλα σου.

Όταν θα ξεκινήσεις για να την βρεις να έχεις στο μυαλό σου πως βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της Κερατέας. Δε θα δυσκολευτείς να την εντοπίσεις. Το Καλοπήγαδο είναι η παραλία της Αττικής που θα αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης: 

Μικρό Πήλιο: Η κρυφή και καταγάλανη παραλία στην Αττική

Κάβο-Σκυλί: Ο άγνωστος τροπικός παράδεισος στην Αττική