Η παραλία της Αττικής που δεν πιάνει σχεδόν ποτέ αέρας

Νερά με βαθύ γαλαζοπράσινο χρώμα και ιδιαίτερη ομορφιά δίπλα στην Αθήνα

Η παραλία της Αττικής που δεν πιάνει σχεδόν ποτέ αέρας1

Ένα από τα βασικά πράγματα που θες όταν πηγαίνεις για μπάνιο στην Αττική είναι να μην σε πιάσει ο αέρας και αναγκαστείς να κυνηγάς πετσέτες, ομπρέλες και να προσπαθείς να αποφεύγεις την άμμο να σου μπει στα μάτια. Κι όμως, ανάμεσα στις πανέμορφες παραλίες της Αττικής υπάρχει κι αυτή που θα κάνεις ένα μπάνιο εντελώς διαφορετικό και ξέγνοιαστο. Η παραλία της Αττικής που δεν πιάνει σχεδόν ποτέ αέρας. Και στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς μία παραλία αλλά μια σειρά από κολπίσκους και παραλιούλες ιδιαίτερα διάσημες. Ο λόγος για τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Μια παραλία που δεν πιάνει αέρας

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα είναι τα Λιμανάκια. Μια παραλία της Αττικής που δεν είναι ουσιαστικά μόνο μία. Εκεί το μπάνιο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς κυριαρχούν τα πολυφωτογραφημένα βράχια και οι μικρές αμμουδιές. Στα Λιμανάκια θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια σειρά από πολλές μικρές παραλίες σε μικρούς φυσικούς κόλπους. Εκεί τα βράχια εντυπωσιάζουν με την φυσική ομορφιά τους.

Expand player

Η άγρια ομορφιά του τοπίου και τα βαθυγάλαζα νερά είναι κάτι που δε θα συναντήσεις σε άλλο μέρος της Αττικής. Μια γοητεία που απλώνεται σε όλη την ακτογραμμή στη Βουλιαγμένη, στο δρόμο προς Βάρκιζα. Τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα δροσερά νερά είναι προσβάσιμα με κατάβαση από μονοπάτια ανάμεσα στα βράχια.

Αυτό που κάνει την παραλία ή τις παραλίες για την ακρίβεια ακόμη πιο γοητευτικές είναι το γεγονός ότι εκείνο το σημείο δεν το πιάνει σχεδόν ποτέ ο αέρας. Θα απολαύσεις, λοιπόν, με ηρεμία το μπάνιο σου και δε θα έχεις άγχος να σου πέσει η πετσέτα που θα έχεις απλώσει στα βράχια μέσα στη θάλασσα.

Φυσικά, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες και συνήθως θα βρεις κόσμο να απολαμβάνει εκεί από νωρίς το πρωί το μπάνιο του.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Κακιά Θάλασσα: Η παραλία στην Αττική που δεν έχει καμία σχέση με το όνομά της

Δραγονέρα: Η εξωτική παραλία στο Αγκίστρι

Οι παραλίες της Αττικής που σου προσφέρουν φυσική σκιά