Παραλίες Αττικής: Οι καλύτερες οργανωμένες για τα πρώτα μπάνια

παραλίες Αττικής

Για τα πρώτα σου μπάνια σε παραλίες της Αττικής, ψάχνεις -και- μέρη με ανέσεις. Μία λύση, λοιπόν, είναι οι οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν τις ξαπλώστρες τους. Μαζί προσφέρουν όλα τα κομφόρ. Μαγαζιά όπου θα περάσεις ευχάριστα τις ώρες σου, θα κάνεις τις βουτιές σου και θα απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα στη θάλασσα. Ακολουθούν προτάσεις με οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Μπορείς να τις προσεγγίσεις σε λιγότερο από μία ώρα και έτσι θα είναι εύκολο να τις επισκεφτείς ακόμη και μετά τη δουλειά. Ιδανικό!

Το ελληνικό νησί που έχει… έρημο, το μοναδικό στην Ευρώπη!

Παραλίες Αττικής: Βουλιαγμένη, η κλασική αξία

Η Βουλιαγμένη είναι μια όμορφη, οργανωμένη παραλία ιδανική για εσένα που θέλεις την ξαπλώστρα σου και παράλληλα να πιεις και να φας κάτι. Πληρώνεις είσοδο πριν μπεις και έχεις στη διάθεσή σου την ξαπλώστρα και φυσικά την ομπρέλα σου. Τα παιδιά σου μπορούν να παίξουν μπροστά σου. Έτσι θα τα επιτηρείς και θα έχεις το μυαλό σου ήσυχο.

Expand player

Το μπάνιο στη Βουλιαγμένη μπορεί να είναι ακόμη και μια μονοήμερη απόδραση. Μπορείς εκεί να φας το μεσημεριανό σου και να απολαύσεις θαλάσσιες δραστηριότητες. Ένα κομμάτι της παραλίας έχει μετατραπεί βέβαια σε VIP ζώνη με εντελώς διαφορετική τιμολόγηση, οπότε εσύ θα επιλέξεις που θα καθίσεις. Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης έχει γυριστεί η λατρεμένη ταινία «Ξυπόλητος πρίγκηψ».

Η απόσταση της Βουλιαγμένης από το κέντρο της Αθήνας είναι περίπου 19 χιλιόμετρα οπότε θα πρέπει να υπολογίζεις πως θα φτάσεις σε περίπου 30 λεπτά πιάνοντας τη Συγγρού και συνεχίζοντας στη Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Στην περιοχή θα συναντήσεις και τη φημισμένη ιαματική Λίμνη της Βουλιαγμένης που διαθέτει επίσης τη δική της οργανωμένη παραλία.

Πολύ κοντά στην παραλία της Βουλιαγμένης και σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων θα βρεις την οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας, ακριβώς δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας.

Βουτιές στο κοσμικό Λαγονήσι

Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας σε περίπου 40 λεπτά και οδηγώντας λίγο περισσότερο από 30 χιλιόμετρα θα συναντήσεις το Λαγονήσι το οποίο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου.

Οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής που βρίσκονται στο Λαγονήσι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Διαθέτουν παροχές για όσους τις επιλέξουν αλλά έχουν πιο νεανικό και χαλαρό ύφος. Βέβαια υπάρχει και η κοσμική λύση του Grand Resort εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου που αξίζει για τα θαλάσσια σπορ αλλά και το πλωτό του beach bar που λειτουργεί κυρίως τις βραδινές ώρες. Από την άλλη, αν δε θέλεις κάτι από τα παραπάνω και ψάχνεις κάτι πιο ελεύθερο, ο Χάρακας των απολαύσεων είναι μια ιδανική επιλογή. Βρίσκεται μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Ξεχωριστές ελληνικές διακοπές: Ζήσε σα ντόπιος στο νησί των αντιθέσεων

Θυμάρι: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά 1 ώρα από την Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα: Τέσσερις εγγυημένες επιλογές

Exit mobile version