Παραλίες της Αττικής με δέντρα για να απολαύσεις φυσική σκιά

Κρυστάλλινα νερά και δροσιά για να κάτσεις όλη μέρα

Η ομπρέλα για την παραλία βρίσκεται μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ σου το καλοκαίρι αλλά όταν κάνεις κοντινές αποδράσεις στην Αττική νιώθεις τυχερός αν βρεις παραλία με δέντρα ώστε να μην χρειαστεί να καταβάσεις από το αυτοκίνητο όλο τον εξοπλισμό. Και η αλήθεια είναι ότι μια παραλία με δέντρα και φυσική σκιά μπορεί να σε κάνει να μείνεις εκεί  όλη μέρα. Ευτυχώς πολλές παραλίες της Αττικής διαθέτουν αυτό το προνόμια και εσύ μπορείς να κάνεις άνετα τις βουτιές σου όλη μέρα απολαμβάνοντας τη φυσική σκιά από τα δέντρα. Το σημαντικό, βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να φτάσεις πρωί ώστε να εξασφαλίσεις μια σίγουρη θέση ειδικά το σαββατοκύριακο.

Στο exploringgreece.tv ξεχωρίσαμε μερικές παραλίες με δέντρα στην Αττική στις οποίες μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Χρειάζεται μια μόλις ώρα από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις εγγυημένο μπάνιο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα και αν πιάσεις ένα δέντρο για σκιά δε θα φύγεις πριν το ηλιοβασίλεμα. Και γιατί να το κάνεις όταν βρήκες το ιδανικό μέρος για μπάνιο είτε πας με παρέα, είτε με οικογένεια είτε με το ταίρι σου. Αρχικά είναι τόσο μεγάλη ώστε ποτέ δε θα νιώσεις ότι έχει πολύ κόσμο. Η μία πλευρά του Αγίου Νικολάου είναι πιο κοσμοπολίτικη και η άλλη πιο χαλαρή. Τα δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά, πάντως, φτάνουν για όλους.

Δε θα δυσκολευτείς να βρεις τη συγκεκριμένη παραλία στην Αττική και θα χρειαστείς περίπου μία ώρα για να φτάσεις. Μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ για να δεις τη διαδρομή και πώς θα φτάσεις εύκολα εκεί καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε Ανάβυσσο και Σούνιο.

Καλοπήγαδο 

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Η παραλία με τα δύο ονόματα που θα ακούσεις να την λένε και Βρωμοπούσι, έχει αυτό που λέμε το πακέτο. Και καθαρά νερά και ρηχά και φυσική σκιά. Μιλάμε για μια μικρή παραλία που έχει φανατικούς θαυμαστές και βρίσκεται στην ανατολική Αττική. Παρόλο που είναι οργανωμένη, αυτό που θα σου κλέψει την καρδιά είναι τα δεντράκια στα οποία μπορείς να απολαύσεις φυσική σκιά και δροσερό αεράκι. Είναι, επίσης, γενικά μια ήσυχη παραλία με όχι πολύ κόσμο. Συμβουλή μας, βέβαια, είναι να πας νωρίς για να βρεις κενό το δέντρο που θες και στο σημείο που το θες.

Σίγουρα στη λίστα με τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής με ρηχά νερά. Δες πού βρίσκεται η παραλία Καλοπήγαδο ΕΔΩ.

Παραλία Σχινιά

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Η all time classic επιλογή για μπάνιο με φυσική σκιά στην Αττική. Και η περίπτωση στην οποία αποκλείεται να μην βρεις κάποιο δέντρο για να βάλεις από κάτω τα πράγματά σου. Ο λόγος για την παραλία του Σχινιά. Το πευκοδάσος σου προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσεις τις βουτιές σου όλη μέρα έχοντας φυσική σκιά και δροσιά. Δε θα δυσκολευτείς ούτε στην πρόσβαση ούτε στο να βρεις πού θα κάτσεις. Και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνεις εκεί έως το βράδυ.

Για να βρεις οδηγίες πρόσβασης για την παραλία Σχινιά στο Μαραθώνα πάτα ΕΔΩ.

Σέσι

Πηγή φωτογραφίας: TripAdvisor

Με τη συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή την ξέρεις τόσο καλά που έχεις και το αγαπημένο δέντρο που επιλέγεις κάθε φορά ή δεν την έχεις ξανακούσει ποτέ. Είναι το Σέσι στο Γραμματικό. Εκεί θα βρεις άμμο με μικρό βότσαλο, κρυστάλλινα νερά και αρμυρίκια που σου προσφέρουν φυσική σκιά συνθέτουν το κάδρο. Τα δέντρα φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα οπότε μπορείς ταυτόχρονα να βρέχεις τα πόδια σου και να απολαμβάνεις τη φυσική σκιά. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία είναι πολύ εύκολη και η διασκέδαση εγγυημένη.

Δες πώς θα φτάσεις σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής ΕΔΩ.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά

Μεγάλες παραλίες της Αττικής για να κάνετε άνετα μπάνιο

Τέσσερις ήσυχες παραλίες κοντά στην Αθήνα για χαλαρό μπάνιο

Exit mobile version