Πηγαδάκια: Η άγνωστη παραλία στην Αττική για ήρεμο μπάνιο

Μια άγνωστη αμμουδιά στους πολλούς

Πηγαδάκια: Η άγνωστη παραλία στην Αττική για ήρεμο μπάνιο1

Η Αττική μπορεί να αποτελέσει όαση στο σαββατοκύριακο αν βρεις το κατάλληλο μέρος για να το περάσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια ήσυχη παραλία για βουτιές και αμμουδιά για να χαλαρώσεις. Όλα αυτά μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις. Ειδικά αν επιλέξεις μια παραλία σαν τα Πηγαδάκια στην Αττική και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Εκεί θα απολαύσεις χαλαρό μπάνιο σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολύ κόσμο.

Η ήσυχη παραλία Πηγαδάκια στην Αττική

Ξεκινήσαμε μια μέρα για το Δήλεσι και αποφασίσαμε ότι θα σταματήσουμε σε όποια παραλία μας κάνει το «κλικ» που λέμε. Και έτσι φτάσαμε στην παραλία Πηγαδάκια. Ένα ήσυχο μέρος, μια αμμουδερή παραλία με ρηχά και ήρεμα νερά. Ό,τι ακριβώς θες για να περάσεις μια ήσυχη μονοήμερη στη θάλασσα και να δροσιστείς.

Expand player

Πρόκειται για μια απλωμένη αμμουδιά που θα σου προσφέρει ήσυχα και καθαρά νερά ενώ δεν είναι μια ακτή που την χτυπάει συχνά ο άνεμος. Αυτό σημαίνει ότι δε θα σε ενοχλεί η άμμος ή το κύμα στο να απολαύσεις το μπάνιο σου. Σε ένα μέρος της έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες αν προτιμάς την οργάνωση. Από την άλλη αν δε θες αυτό, υπάρχει άπλετος χώρος για να απλώσεις την ψάθα σου και να στήσεις τη δική σου ομπρέλα. Δεν υπάρχουν πολλά δέντρα για σκιά οπότε είναι καλύτερα να είσαι περισσότερο οργανωμένος από πριν.

Στην περιοχή, ωστόσο, θα βρεις σνακ μπαρ και άλλα μαγαζιά για να αγοράσεις ό,τι πιθανόν χρειαστείς στο μπάνιο σου.

Πώς θα πας στα Πηγαδάκια

Η παραλία Πηγαδάκια στην Αττική βρίσκεται ανάμεσα στο Δήλεσι και το Χαλκούτσι και δε θα δυσκολευτείς καθόλου για να την προσεγγίσεις. Μπορείς να δεις ΕΔΩ από τους χάρτες της Google σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται. Αν θες να πας σαββατοκύριακο, καλύτερα να ξεκινήσεις πιο πρωί για να βρεις πιο εύκολα πάρκινγκ. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις μπάνιο σε μια διαφορετική παραλία και δε θα σε ενοχλήσει η πολυκοσμία.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Κακιά Θάλασσα: Η παραλία στην Αττική που δεν έχει καμία σχέση με το όνομά της

Δραγονέρα: Η εξωτική παραλία στο Αγκίστρι

Οι παραλίες της Αττικής που σου προσφέρουν φυσική σκιά