Αλόννησος: Η πιο εξωτική παραλία του πανέμορφου νησιού

Ο Άγιος Δημήτριος είναι χάρμα οφθλαμών

Εάν πας μια φορά διακοπές στις Σποράδες, το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέφεις εκεί ξανά και ξανά. Νησιά που σου προσφέρουν εξωτικές, γαλαζοπράσινες παραλίες και τόσο πράσινο που πολλές φορές φτάνει ως τη θάλασσα. Η Αλόννησος φημίζεται γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά και τις πανέμορφες παραλίες της. Η πιο εξωτική της παραλία κλέβει σίγουρα τις εντυπώσεις και τα βλέμματα. Είναι η εξωτική παραλία Άγιος Δημήτριος. Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο φημισμένες του νησιού καθώς η ομορφιά της, τα νερά και η άμμος είναι καθηλωτικά. Μια επίσκεψη εκεί θα σε πείσει…

Αλόννησος: Η εξωτική παραλία Άγιος Δημήτριος

Η παραλία Άγιος Δημήτριος είναι αυτό που λέμε must κάθε χρόνια. Ακόμη και η τοποθεσία της είναι ιδιαίτερη καθώς μόλις φτάσεις θα διακρίνεις μια μεγάλης έκτασης παραλία με γαλάζια καθαρά νερά, χοντρό και ψηλό βοτσαλάκι.Το περιβάλλον θα σε εμπνέυσει για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης από την καθημερινότητα.

Expand player

Το μεγαλύτετρο τμήμα της είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αν επίσης θες να αγοράσεις κάποιο σνακ υπάρχει μια καντίνα με όλα τα απαραίτητα καθώς και μια οικογενειακή ταβέρνα. Ο Άγιος Δημήτριος ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού κυρίως γιατί η ξηρά μπαίνει μέσα στην θάλασσα. Σχηματίζει έτσι μια γλώσσα δημιουργώντας ένα σκηνικό το οποίο είναι εντυπωσιακό και παράλληλα σπάνιο.

Σύμφωνα με την ιστορία το ονομά της προέρχεται από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που υπήρχε παλαιότερα στην περιοχή, αλλά καταστράφηκε ολόκληρο από τους πειρατές. Όμως υπάρχουν μερικά μνημεία από το μοναστήρι τα οποία βρίσκονται κοντά στον κεντρικό δρόμο.

Αν κοιτάξεις την παραλία από ψηλά θα δείς πως σχηματίζεται ένα υποτυπώδες τρίγωνο. Λίγο πιο πάνω από την παραλία υπάρχει μια φυσική λιμνούλα. Δημιουργήθηκε από τα νερά της βροχής και χρησιμεύει ως υδροβιότοπος για τα αποδημητικά πουλιά κατά την χειμερινή περίοδο.

 Πηγή φωτογραφίας: alonissos.gr

Το νησάκι Περιστέρα

Απέναντι από την παραλία θα παρατηρήσεις πως βρίσκεται ένα νησάκι, το οποίο νομάζεται Περιστέρα. Είναι ερημονήσι έχει έκταση 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται παράλληλα με τις ανατολικές ακτές της Αλοννήσου. Υπάρχουν δυο οικισμοί βοσκών στις θέσεις Μνήματα και Λιβαδάκια. Παρότι είναι μικρό σαν μέγεθος έχει πολλές αγιόλογες παραλίες.

Πηγή φωτογραφίας: Stk2k7

Στο νησί, κατά καιρούς, έχουν εντοπιστεί προϊστορικά λείψανα και αρχαίοι τάφοι. Τέλος η Περιστέρα “ανήκει” στην Ζώνη Β’ του Πάρκου της Αλοννήσου. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες προστασίας.

Είναι ιδανικός προορισμός για θαλάσσιες εκδρομές λόγω των πολύ όμορφων παραλιών του και το δίαυλο που σχηματίζεται στον θαλάσσιο χώρο με την παραλία του Αγίου Δημητρίου.

Όσα θες να ξέρεις για την παραλία Άγιος Δημήτριος

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται στο ανατολικό κομάτι της Αλοννήσου και η απόσταση από την πόλη είναι 14 χιλιόμετρα περίπου. Όμως η διαδρομή είναι άνετη διότι υπάρχει δρόμος με άσφαλτο. Δε θα δυσκολευτείς να φτάσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου λες και είσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης:

Ασημάκη: Η πανέμορφη αγνή παραλία στην Αττική

Τέσσερις παραλίες της Αττικής με ρηχά και καθαρά νερά

Βύθουρη: Η παραλία με το σπάνιο φαινόμενο στην Εύβοια