Άσσος: Ο εξωτικός παράδεισος στην Κεφαλλονιά

Γαλαζοπράσινα νερά και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα

Άσσος: Ο εξωτικός παράδεισος στην Κεφαλλονιά1

Η Κεφαλονιά αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο, σήμα κατατεθέν της ομορφιάς του Ιονίου. Εκεί θα βρεις μεγάλες αμμουδερές παραλίες και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Κρυστάλλινα νερά και ασύγκριτη ομορφιά σε ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Ελλάδας. Καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Εκεί, ξεχωρίζει και ένα μέρος που είναι αγαπημένο και πολυφωτογραφημένο. Ο λόγος για το χωριό Άσσος.

Ένας οικισμός με συγκλονιστικές παραλίες σε ένα κατάφυτο περιβάλλον. Η χερσόνησος της Άσσου στην Κεφαλονιά, είναι ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς το οποίο σε ταξιδεύει νοερά σε περιοχές άλλων χωρών, όπως οι ακτές της γειτονικής Ιταλίας.

Expand player

Άσσος, ο οικισμός

Ο οικισμός της Άσσου είναι παραθαλάσσιος και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Όταν φτάσεις θα παρατηρήσεις πως είναι κτισμένος αμφιθεατρικά πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο.

Η Άσσος έχει διατηρήσει την επτανησιακή αρχιτεκτονική στα πιο πολλά σημεία της και αυτό την καθιστά ακόμη πιο γραφική και όμορφη. Περπατώντας στο χωριό θα παρατηρήσεις πόσο περιποιημένο έχουν τον οικισμό οι κάτοικοι. Εκτός από τη φυσική του ομορφιά δεν είναι τυχαίο ότι ξεχωρίζει στο νησί.

Τα προσεγμένα σπίτια με τους γήινους έντονους χρωματισμούς και ο συνδυασμός με το μαγευτικό τοπίο της θάλασσας, θα σε σαγηνεύσουν. Αφού απολαύσεις το μπάνιο σου στα  καταπράσινα νερά της τοπικής παραλίας, μπορείς να γευτείς αυθεντικά κεφαλονίτικα πιάτα στα εστιατόρια του οικισμού ή να πιείς έναν καφέ θαυμάζοντας την θέα. Εμπειρίες που θα σε κάνουν να επιστρέψεις και πάλι στο νησί αλλά και στο συγκεκριμένο χωριό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πολλοί επιλέγουν τον συγκεκριμένο οικισμό κάθε καλοκαίρι και κάνουν εκεί διακοπές.

Πηγή φωτογραφίας: kefaloniaisland.org

Μην χάσεις:

Ένα από τα αξιοθέατα του οικισμού είναι το κάστρο το οποίο είναι από τα σπουδαιότερα στην Κεφαλονιά. Κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα με στόχο να προστατεύει τους κατοίκους της Άσσου από πειρατικές επιδρομές. Για μερικές δεκαετίες το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος φυλακών από το ελληνικό κράτος. Είναι κάτι που αξίζει να δεις σίγουρα ακόμη και αν δεν μείνεις στον συγκεκριμένο οικισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πολύ κοντά στον οικισμό Άσσος βρίσκεται η διεθνώς αναγνωρισμένη παραλία του Μύρτου η οποία είναι σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς. Μια μοναδική παραλία σπάνιας ομορφιάς που θα σε καταπλήξει.

Χρειάζεται προσοχή στο κολύμπι λόγω θαλάσσιων ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή η οποία είναι γεμάτη και από άλλες πιο μικρές και λιγότερο γνωστές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς.

Ολόκληρη η Κεφαλονιά, ωστόσο, έχει πανέμορφα μέρη που θα σε γοητεύσουν. Ατελείωτες παραλίες με γαλάζια νερά και όμορφα χωριουδάκια για να ξαποστάσεις. Σκέτη απόλαυση! Το μόνο που χρειάζεται είναι να κανονίσεις πότε θα πας το ταξίδι σου!

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ktelkefalonias.gr

Διαβάστε επίσης:

Φυρή Άμμος: Η μεγάλη και ξεχωριστή των Κυθήρων

Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους

Μονή: Το ονειρεμένο νησί της Αττικής