• Ταξίδια ευεξίας
  • Αρχαία Ελλάδα
  • Ταξίδι στη Φύση
  • Θρησκευτικός τουρισμός
  • Μονοήμερη από Αθήνα
  • Real Estate
κανένα αποτέλεσμα
δες τα αποτελέσματα
Exploring Greece TV
  • Αρχική
  • Αθήνα
    • Παλιά Αθήνα & περίχωρα
  • Αττική
    • Ανατολική Αττική
    • Βόρεια Αττική
    • Δυτική Αττική
    • Νότια Αττική
    • Νησιά Αργοσαρωνικού
  • Ελλάδα
    • Πελοπόννησος
    • Δυτική Ελλάδα
    • Στερεά Ελλάδα
    • Θεσσαλία
    • Ηπειρος
    • Δυτική Μακεδονία
    • Κεντρική Μακεδονία
    • Ανατολική Μακεδονία
    • Θράκη
    • Νησιά στο Ιόνιο
    • Νησιά στο Αιγαίο
      • Κυκλάδες
      • Δωδεκάνησα
      • Σποράδες
      • Νησία Βόρειου Αιγαίου
    • Κρήτη
  • Περισσότερα
    • Κύπρος
    • Παράξενα
    • 200 χρόνια Ελλάδα
      • 1821-1827
      • 1827-1833
      • 1833-1843
      • 1843-1862
      • 1862-1924
      • 1924-1935
      • 1935-1941
      • 1941-1944
      • 1944-1967
      • 1967-1974
      • 1974-2021
    • Αρχαία Ελλάδα
    • Θρησκευτικός τουρισμός
    • Ταξίδια ευεξίας
    • Ταξίδι στη Φύση
    • Μονοήμερη από Αθήνα
    • Διήμερα
    • Τριήμερα
    • Τοποθεσίες Ελληνικών ταινιών
    • Ξένες ταινίες στην Ελλάδα
    • Πρόσωπα
    • Απόψεις
    • Νέα
  • Check in
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Αγγλικα
Exploring Greece TV
  • Αρχική
  • Αθήνα
    • Παλιά Αθήνα & περίχωρα
  • Αττική
    • Ανατολική Αττική
    • Βόρεια Αττική
    • Δυτική Αττική
    • Νότια Αττική
    • Νησιά Αργοσαρωνικού
  • Ελλάδα
    • Πελοπόννησος
    • Δυτική Ελλάδα
    • Στερεά Ελλάδα
    • Θεσσαλία
    • Ηπειρος
    • Δυτική Μακεδονία
    • Κεντρική Μακεδονία
    • Ανατολική Μακεδονία
    • Θράκη
    • Νησιά στο Ιόνιο
    • Νησιά στο Αιγαίο
      • Κυκλάδες
      • Δωδεκάνησα
      • Σποράδες
      • Νησία Βόρειου Αιγαίου
    • Κρήτη
  • Περισσότερα
    • Κύπρος
    • Παράξενα
    • 200 χρόνια Ελλάδα
      • 1821-1827
      • 1827-1833
      • 1833-1843
      • 1843-1862
      • 1862-1924
      • 1924-1935
      • 1935-1941
      • 1941-1944
      • 1944-1967
      • 1967-1974
      • 1974-2021
    • Αρχαία Ελλάδα
    • Θρησκευτικός τουρισμός
    • Ταξίδια ευεξίας
    • Ταξίδι στη Φύση
    • Μονοήμερη από Αθήνα
    • Διήμερα
    • Τριήμερα
    • Τοποθεσίες Ελληνικών ταινιών
    • Ξένες ταινίες στην Ελλάδα
    • Πρόσωπα
    • Απόψεις
    • Νέα
  • Check in
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Αγγλικα
κανένα αποτέλεσμα
δες τα αποτελέσματα
κανένα αποτέλεσμα
δες τα αποτελέσματα
Exploring Greece TV
  • Ταξίδια ευεξίας
  • Αρχαία Ελλάδα
  • Ταξίδι στη Φύση
  • Θρησκευτικός τουρισμός
  • Μονοήμερη από Αθήνα
  • Real Estate

Πάρκα Αττικής: Πέντε προτάσεις για να ξεφύγεις μέσα στην πόλη

Βόλτες, γυμναστική, ποδήλατο και πικ νικ σε όμορφους χώρους

MariaTrig MariaTrig
in Αττική
A A
Πάρκα Αττικής: Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Τρίτση, Πάρκο Ελευθερίας, Εθνικός Κήπος, Άλσος Βεΐκου
Share on FacebookShare on Twittershare

Πάρκα της Αττικής. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Με την εμφάνιση του φθινοπωρινού καιρού να δηλώνει ξεκάθαρα «παρών», είναι πλέον αν μη τι άλλο η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις βόλτες σε πάρκα και άλση της πόλης, οπού θα καταφέρεις να απολαύσεις όχι μόνο τη φύση, αλλά και το καλάθι του πικ-νικ. Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε εναλλακτικές λύσεις για το που μπορείς να θαυμάσεις πράσινο μέσα στην πρωτεύουσα, καθώς έχεις απλώσει το τραπεζομάντιλο σου για να γευματίσεις. Ή, αν το βλέπεις διαφορετικά, να περπατήσεις, να γυμναστείς και φυσικά να κάνεις ποδήλατο.


Πάρκα στην Αθήνα: 3+1 οάσεις πρασίνου για αξέχαστες βόλτες


Πάρκα Αττικής: Μικρές πράσινες αστικές οάσεις

Πάρκο Τρίτση

Πάρκο-ΤρίτσηΜε όνομα που παραπέμπει στο παλιό δήμαρχο της Αθήνας Αντώνη Τρίτση, το ομώνυμο πάρκο σίγουρα θα σε μαγέψει με το περιβάλλον του. Εκτεινόμενο σε 1.000 περίπου στρέμματα και σε μήκος τριών δήμων Ιλίου, Αγίων Ανάργυρων και Καματερού, καθώς το διασχίζεις θα αντικρίσεις μια κατάφυτη βλάστηση αποτελούμενη από ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές ακόμα και κυπαρίσσια που θα γεμίσουν την ματιά σου, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου. Μια πληθώρα πτηνών έχει κάνει το πάρκο αυτό σπίτι της με την παρουσία τους να εγγυάται πως θα σε συναρπάσει με κάθε σας συνάντηση. Σε όλη την έκταση του πάρκου θα έχεις την δυνατότητα να θαυμάσεις ένα πλήθος από τεχνητές λίμνες και ρυάκια με τρεχούμενα νερά, ενώ διασχίζοντας τις ξύλινες γέφυρες που τα ενώνουν, θα μεταφερθείς νοητά σε ένα καθόλα παραμυθένιο σκηνικό.

Πάρκο-ΤρίτσηΕπέλεξε την λίμνη Ναϊάδα, την μεγαλύτερη του πάρκου για να δεις από κοντά πάπιες να περπατούν στα νερά της, ενώ μπορείς να απολαύσεις το πικ νικ σου κάτω από την σκιά των πεύκων στο δάσος που βρίσκεται σε μια ανάσα απόσταση. Συνέχισε το περπάτημα ή την ποδηλατάδα σου μέχρι το ελληνικό κέντρο ερπετών και το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, οπού και θα κλείσεις την εκδρομή σου αγναντεύοντας μια καθηλωτική πανοραμική θέα του πάρκου.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Πάρκο-Σταύρος-ΝιάρχοςΤο πάρκο του κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, είναι ακόμα μια υπέροχη εναλλακτική για να βρεθείς στο τοπίο του. Στον πάνω από 200 στρέμματα χώρο του θα δεις να ανθίζει μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και δέντρα, που η παρουσία τους προσφέρει μια διαφορετική απόχρωση στον καμβά του πάρκου, το οποίο μάλιστα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ως σταθμό τους και αποδημητικά πουλιά.

Πάρκο-Σταύρος-ΝιάρχοςΚινήσου μέχρι το αποκαλούμενο ως “ξέφωτο” εκεί που όλοι οι δρόμοι εφάπτονται πλημμυρισμένοι από ελιές και βότανα δημιουργώντας ένα πλέον ειδυλλιακό σκηνικό, οπού μπορείς μετά την βόλτα με το ποδήλατο σου, να απολαύσεις το πικ νικ σου και τις εναλλαγές του φωτός, σε έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχει για να υπερηφανευτεί η πόλη μας.

Εθνικός Κήπος

Εθνικός-ΚήποςΟ Εθνικός Κήπος είναι κυριολεκτικά μια πράσινη όαση τοποθετούμενη στο κέντρο της Αθήνας. Ο άλλοτε γνωστός ως κήπος της Αμαλίας, χάριν της συζύγου του βασιλιά Όθωνα, χρωστάει την ύπαρξη του σε εκείνη που οραματιζόταν την δημιουργία ενός βοτανικού κήπου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Διαθέτει μια πληθώρα διαφόρων δέντρων, θάμνων και φυτών, τα οποία μάλιστα έχουν φτάσει στο περιβάλλον του από όλες τις γωνιές του κόσμου και έξι στον αριθμό λίμνες, στα νερά των οποίων θα δεις να παιχνιδίζουν γλυκύτατες πάπιες.

Εθνικός-ΚήποςΕκτός από το κατάφυτο περιβάλλον του όμως, ο εθνικός κήπος έχει να καταδείξει κι άλλα ακόμα μέρη στο χώρο του που αξίζουν να σταματήσεις να τα κοιτάξεις. Το ηλιακό ρολόι που σου δείχνει την ώρα ανάλογα την θέση του ήλιου, η παιδική βιβλιοθήκη με την αίθουσα παραμυθιού αλλά και το φυτώριο, το πρώτο δείγμα θερμοκηπίου στην επικράτεια είναι μόνο κάποιες από τις στάσεις που θα κάνουν την βόλτα σου ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Εκμεταλλεύσου λοιπόν το πανέμορφο αυτό τοπίο για να στρώσεις την πετσέτα σου και να γευματίσεις αφού κάνεις την βόλτα σου στο χώρο και γιατί όχι τη γυμναστική σου, έχεις περιθώριο από την ανατολή μέχρι τη δύση που παραμένει ανοιχτός για να το αποφασίσεις και να κατευθυνθείς σε μια από τις εφτά εισόδους του.

Άλσος Βεΐκου

Άλσος-ΒείκουΤο άλσος Βεΐκου στην περιοχή του Γαλατσίου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για να ευχαριστηθείς πλήρως την θέα του πράσινου στον περίπατο σου, αφού στα κοντά τριακόσια στρέμματα του θα δεις να ευδοκιμούν άπλετα δέντρα και γρασίδι. Το όνομα του παραπέμπει στον ομώνυμο αγωνιστή του 1821 Λάμπρο Βεϊκο, στον οποίο και άνηκε η κατάφυτη έκταση.

Άλσος-ΒείκουΚατά μήκος του αχανούς μεγέθους του άλσους, μπορείς να βρεις διάφορους χώρους για να γυμναστείς από γήπεδα του μπάσκετ μέχρι υπαίθρια όργανα, αλλά και άφθονα κιόσκια για να χαλαρώσεις με συντροφιά ένα βιβλίο. Το πυκνοφυτευμένο Βεΐκου είναι ένα από εκείνα τα μέρη που πρέπει έστω για μια φορά να ζήσεις την εμπειρία κάνοντας πικ νικ στα εδάφη του, όχι μόνο λόγω της ομορφιάς του αλλά και της κοντινής του απόστασης, ενώ ταυτόχρονα θα θαυμάζεις την υπέροχη θέα που σου παρέχουν τα υψηλότερα μονοπάτια του.

Πάρκα Αττικής: Στο Μέγαρο Μουσικής, στο πάρκο Ελευθερίας

Πάρκο-ΕλευθερίαςΤο πάρκο ελευθερίας είναι ένας πραγματικός παράδεισος κοντά στο Μέγαρο Μουσικής των Αθηνών. Ακριβώς στην καρδιά του θα βρεις να στέκει το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ ακριβώς πίσω του θα συναντήσεις τα τέσσερα σε αριθμό κτίρια φτιαγμένα από πέτρα που κουβαλούν στις πλάτες τους μια βαριά ιστορία. Σκαρφάλωσε στα λοφάκια από γρασίδι για να δεις μπροστά σου να απλώνεται ο Υμηττός και ο Λυκαβηττός και να δεις την βουή της λεωφόρου να απομακρύνεται, άπλωσε ψάθες και πετσέτες και απόλαυσε ένα πικ νικ που παρότι είναι ο χώρος κυριολεκτικά δίπλα σου θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις, μα το κυριότερο να ενωθείς με τη φύση.

Το πράσινο των πάρκων είναι η απαιτούμενη ανάσα δροσιάς για όσους ζούμε στο γκρι της πόλης μην χάνεις την ευκαιρία να την εισπνέεις δυνατά.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Πάρκα στην Αττική: Τέσσερις προτάσεις για βόλτα, πικ νικ, γυμναστική

Εθνικά Πάρκα της Ελλάδας: Η φυσική ομορφιά που θα σας αλλάξει τα ταξίδια

Πέντε πάρκα στην Αττική ιδανικά για κυριακάτικη βόλτα

Ακολουθήστε το exploringgreece.tv σε Instagram και Facebook

ετικέτες: πάρκα Αθήναπάρκα Αττική
ShareTweetShare
επόμενο άρθρο
διήμερη εκδρομή σε Αρκαδία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κορίνθια, Αργολίδα 

Πέντε προτάσεις για διήμερη εκδρομή σε παραδοσιακά χωριά

Πάρνωνας - Λακωνία: Πελοπόννησος

Ο γραφικός Πάρνωνας και η λακωνική γη

Καφέ μουσείων: Μουσείο Ακρόπολης, Νομισματικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Καφέ μουσείων: Πέντε προτάσεις για συναντήσεις σε υπέροχο περιβάλλον

Άρθρα που σας ενδιαφέρουν

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • πρόσφατα
Καφέ μουσείων: Μουσείο Ακρόπολης, Νομισματικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Καφέ μουσείων: Πέντε προτάσεις για συναντήσεις σε υπέροχο περιβάλλον

Πεζόδρομοι Αθήνας για απολαυστικές βόλτες για όλη την οικογένεια. Προτάσεις σε Εξάρχεια, Κουκάκι, Χαλάνδρι, Κυψέλη, Πανόρμου

4+1 πεζόδρομοι για απολαυστικές βόλτες στο κέντρο

Παραλίες Αττικής: Βουτιές σε Λεγραινά, Ραμνούντας και Καβούρι

Παραλίες Αττικής: Τρεις θάλασσες που σε καλούν να βουτήξεις στα νερά τους

Παραλίες Αττικής: Λιμανάκια, Άγιος Κοσμάς και Αρτέμιδα

Τρεις παραλίες της Αττικής για τα μπάνια του Σεπτεμβρίου

Άρτα: Περπατώντας στο γεφύρι και στα υπέροχα χωριά

Άρτα: Περπατώντας στο γεφύρι και στα υπέροχα χωριά

Παρθενώνας - Αθήνα - Ελλάδα: 10 άγνωστες πληροφορίες για το εμβληματικό μνημείο

Παρθενώνας: 10 άγνωστες πληροφορίες για το εμβληματικό μνημείο

Διακοπές το φθινόπωρο: Τέσσερα νησιά μια απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία - Κρήτη, Λευκάδα, Σαντορίνη, Ρόδος

Διακοπές το φθινόπωρο: Τέσσερα νησιά, μια απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία

Soft Hiking - Απαλή πεζοπορία: Η νέα τάση που συνδυάζει πεζοπορία στα ταξίδια

Soft Hiking: Η νέα τάση που συνδυάζει πεζοπορία στα ταξίδια

Exploring Greece TV

Copyright © 2017-2023 Viewmax Media.

  • Τι είναι το ExploringGreece.tv
  • Προστασία Δεδομένων
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Αθήνα
    • Παλιά Αθήνα & περίχωρα
  • Αττική
    • Ανατολική Αττική
    • Βόρεια Αττική
    • Δυτική Αττική
    • Νότια Αττική
    • Νησιά Αργοσαρωνικού
  • Ελλάδα
    • Πελοπόννησος
    • Δυτική Ελλάδα
    • Στερεά Ελλάδα
    • Θεσσαλία
    • Ηπειρος
    • Δυτική Μακεδονία
    • Κεντρική Μακεδονία
    • Ανατολική Μακεδονία
    • Θράκη
    • Νησιά στο Ιόνιο
    • Νησιά στο Αιγαίο
      • Κυκλάδες
      • Δωδεκάνησα
      • Σποράδες
      • Νησία Βόρειου Αιγαίου
    • Κρήτη
  • Περισσότερα
    • Κύπρος
    • Παράξενα
    • 200 χρόνια Ελλάδα
      • 1821-1827
      • 1827-1833
      • 1833-1843
      • 1843-1862
      • 1862-1924
      • 1924-1935
      • 1935-1941
      • 1941-1944
      • 1944-1967
      • 1967-1974
      • 1974-2021
    • Αρχαία Ελλάδα
    • Θρησκευτικός τουρισμός
    • Ταξίδια ευεξίας
    • Ταξίδι στη Φύση
    • Μονοήμερη από Αθήνα
    • Διήμερα
    • Τριήμερα
    • Τοποθεσίες Ελληνικών ταινιών
    • Ξένες ταινίες στην Ελλάδα
    • Πρόσωπα
    • Απόψεις
    • Νέα
  • Check in
  • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Αγγλικα
κανένα αποτέλεσμα
δες τα αποτελέσματα
  • en English
  • el Ελληνικα

Copyright © 2017-2023 Viewmax Media.

  • Αγγλικα