Αυτή είναι η πιο έξυπνη ελληνική πόλη σύμφωνα με τους ξένους

Πολλές πόλεις θα ήθελαν να είναι σαν αυτήν

Κάθε ελληνική πόλη θα ήθελε να έχει έναν τίτλο σαν και αυτό. Της πιο έξυπνης σε ολόκληρη τη χώρα. Μία όμως πήρε τον τίτλο με βάση το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian που κυκλοφόρησε πριν κάποιο διάστημα.

Ο λόγος για τα Τρίκαλα! «Αυτή είναι η πόλη που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει,» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της Guardian. Η αναφορά γίνεται σε εκτενές άρθρο που φιλοξενήθηκε στις σελίδες της εφημερίδας. Αυτό μάλιστα δεν είναι τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Τρίκαλα έχουν καταφέρει να κεντρίσουν την προσοχή τα τελευταία χρόνια. Και όχι μόνο την εγχώρια προσοχή αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Είναι αρκετές οι αναφορές που γίνονται σε ξένα μέσα για τον «έξυπνο τρόπο» που λειτουργεί και τις προόδους της σε διάφορα θέματα.

Expand player

Η ελληνική πόλη της τεχνολογίας και της οργάνωσης

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα και την έρευνα για όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αυτή είναι ελληνική πόλη στην οποία κυριαρχεί η τεχνολογία αλλά και η σωστή οργάνωση. Αυτά τα δύο σε συνδυασμό ήρθαν και άλλαξαν πλέον εντελώς τα δεδομένα. Τα Τρίκαλα αποτελούν παράδειγμα καθώς είναι η «πιο έξυπνη και προηγμένη πόλης της χώρας». Στα πρότυπά της θα έπρεπε να πατήσουν όλες οι υπόλοιπες αναφέρει χαρακτηριστικά το ξένο δημοσίευμα.

Οι μετακινήσεις ή η γραφειοκρατία είναι τομείς που σε αυτή την ελληνική πόλη έχουν βελτιωθεί κατά πολύ παρά την οικονομική κρίση. Τα περισσότερα θέματα που ανακύπτουν και αφορούν τον πολίτη λύνονται αυτόματα με ένα απίθανο και ταχύτατο σύστημα εξυπηρέτησης.

Η ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες σε αναλογία κατοίκων

Η εφημερίδα παρομοιάζει την ελληνική πόλη των Τρικάλων με ένα υπερσύγχρονο και έξυπνο μέρος. Εκεί σχεδόν όλα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Όσον αφορά το Δήμο αναφέρει ότι λειτουργεί μία αίθουσα που αντιστοιχεί σε έναν πραγματικό «πύργο ελέγχου» ολόκληρης της πόλης. Στον τοίχο, 9 οθόνες με πολύχρωμους χάρτες και γραφήματα παρακολουθούν τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης, την κατάσταση των φανών και των αγωγών ύδρευσης, τη θέση των φορτηγών σκουπιδιών και τον μηνιαίο προϋπολογισμό του δήμου. Επιπλέον κάνει αναφορά και για το λεωφορείο χωρίς οδηγό αλλά και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που εφάρμοσε στην πράξη την εθνική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους το 2008.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα αν όλες οι πόλεις της Ελλάδας ακολουθούσαν το παράδειγμα των Τρικάλων τότε η χώρα θα έβγαινε πολύ πιο γρήγορα από την οικονομική και την κοινωνική κρίση.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Τρίκαλα: Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης