Αγόριανη: Η εναλλακτική και αγαπημένη για σαββατοκύριακο

Μια τοποθεσία πνιγμένη στο ελατοδάσος...

Όσο απομακρυνόμαστε από το καλοκαίρι τόσο πιο έντονη γίνεται η επιθυμία μας να πλησιάσουμε στο βουνό και απολαύσουμε το πρώτο δροσερό αεράκι του φθινοπώρου. Και υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα για να απολαύσεις κάτι τέτοιο και μάλιστα χωρίς να κάνεις πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μια από αυτές τις επιλογές και κοντινές εκδρομές κοντά στην Αθήνα είναι η Αγόριανη. Ένας ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο στον οποίο θα περάσεις καλά και θα φας ακόμη καλύτερα. Ένα συνδυαστικό ταξίδι φύσης και γαστρονομίας. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τα επόμενα σαββατοκύριακα;

Αγόριανη: Η εναλλακτική και αγαπημένη για σαββατοκύριακο

Η ονειρική πλευρά του Παρνασσού είναι στα must για τον χειμώνα αλλά και μια από τις καλύτερες επιλογές για φθινοπωρινή εκδρομή. Ο λόγος για την Αγόριανη που ξέρει τελικά να τραβάει τα βλέμματα όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν το αποκαλούν άδικα ως τον προορισμό των τεσσάρων εποχών. Η Αγόριανη η οποία επίσημα πλέον ονομάζεται Επτάλοφος θα σε εκπλήξει από την πρώτη κιόλας στιγμή με το πνιγμένο στα έλατα τοπίο της!

Η τοποθεσία αυτή της Φωκίδας αποτελεί με σιγουριά τον απόλυτο προορισμό για να έρθεις σε επαφή με τη φύση αλλά να νιώσεις και την λιγότερο κοσμική πλευρά του Παρνασσού. Αν πας ένα σαββατοκύριακο στην Αγόριανη, θα μείνεις σε ένα παραδοσιακό κατάλυμα που θα σου θυμίσει χωριό, θα περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και θα ακούς μόνο τους ήχους της φύσης. Θα ξεφύγεις από τη βουή της καθημερινότητας και κάτι θα σε κάνει να νομίσεις ότι τελικά έφυγες για μέρες.

Πώς θα πας στην Αγόριανη

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και η διαδρομή μαγευτική. Ο Επτάλοφος απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χιλιόμετρα και θα κάνεις λιγότερο από δυόμιση ώρες να φτάσεις. Δες πού ακριβώς βρίσκεται ΕΔΩ.

Μόλις 24 χιλιόμετρα μακριά είναι και η Αράχωβα την οποία μπορείς να επισκεφθείς αν θες σε σύντομο, μάλιστα, χρόνο.

Να μην ξεχάσεις

Πηγή φωτογραφιών: Επτάλοφος Παρνασσού – Αγόριανη

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις ιδέες για φθινοπωρινές μονοήμερες κοντά στην Αθήνα

Το ψαροχώρι που είχε μαγέψει τον Ωνάση και σήμερα είναι τουριστικό θέρετρο

Exit mobile version