Όταν φτάνεις σε μια πόλη που μετρά 7.000 χρόνια ζωής, δε γίνεται να μη νιώσεις δέος απ’ όσα θα δεις. Και πόσω μάλλον όταν αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται ως σήμερα. Καλωσήρθατε στο Αργος! Το Αργος είναι μία από τις περιοχές της Πελοποννήσου στην οποία η πρόσβαση είναι εύκολη και γρήγορη. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 150 χιλιόμετρα. Σε περίπου δύο ώρες από την εθνική οδό Αθηνών – Τρίπολης είσαι εκεί. Μπαίνεις στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Κόρινθο και ακολουθείς τις πινακίδες προς την Τρίπολη και μετά προς Ναύπλιο και Άργος.
Βίλα Ypsilon: Το σπίτι στην Πελοπόννησο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική 〉
Τι θα δεις στο Άργος




Το σίγουρο είναι ότι σε καμία από τις βόλτες σου στο Άργος δε θα βαρεθείς. Πάντα ανακαλύπτεις ένα καινούριο μυστικό.
Tip: Οι ντόπιοι αποκαλούν το Άργος «Πατρίδα του πορτοκαλιού». Και όχι άδικα! Πριν φύγεις μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί μερικές σακούλες από τα νόστιμα πορτοκάλια τους.
Ταξίδι στην Ελλάδα
Ταξίδι στις Μυκήνες: Ζήστε στο σπουδαίο βασίλειο του Αγαμέμνονα
Δημητσάνα: Το γραφικό χωριό της Αρκαδίας που πάει κόντρα στο ρεύμα
Μονοήμερη εκδρομή σε τέσσερα πανέμορφα χωριά κοντά στην Αθήνα
Ακολουθήστε το exploringgreece.tv σε Instagram και Facebook
Συχνές Ερωτήσεις
Το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται συνεχώς μέχρι σήμερα, με ιστορία 7.000 χρόνων. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο της Ελλάδας και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.
Το Άργος απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Τρίπολης. Ο ταξιδιωτικός χρόνος είναι περίπου δύο ώρες με αυτοκίνητο.
Στο Άργος μπορείς να δεις αρχαιολογικά μνημεία από την Εποχή του Χαλκού, το λαξευτό θέατρο με 20.000 θέσεις, τις καταλείψεις της αρχαίας αγοράς, το αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού με μία σωζόμενη «πυραμίδα», και το παλαιότερο Αρχαιολογικό Μουσείο της χώρας.
Το Άργος είναι γνωστό ως η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης, ως σημαντικό κέντρο του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, για τα νεοκλασικά του κτήρια, και αποκαλείται από τους ντόπιους «Πατρίδα του πορτοκαλιού» λόγω της περίφημης πορτοκαλοπαραγωγής της περιοχής.
Τα κύρια αξιοθέατα του Άργους είναι το αρχαίο θέατρο, η Ακρόπολη της Λάρισας που δεσπόζει πάνω από την πόλη, ο ναός του Αγίου Πέτρου στο κέντρο της πόλης, ο αρχαιολογικός χώρος του Ελληνικού με την αρχαία πυραμίδα, και το Αρχαιολογικό Μουσείο.






