Ιδέες για μονοήμερη εκδρομή και μπάνιο εκτός Αττικής

Χαλαρό μπάνιο σε κοντινή απόσταση αλλά και... εκτός έδρας

Συχνά θες να πας μια μονοήμερη για μπάνιο κοντά στο σπίτι σου αλλά να νιώθεις ότι έχεις φύγει και λίγο πιο μακριά. Να κάνεις, δηλαδή, μια εξόρμηση εκτός Αττικής αλλά τόσο κοντινή ώστε να σου επιτρέψει να είσαι σπίτι σου το ίδιο βράδυ. Κι όμως μπορείς να το κάνεις πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις οργάνωση ώστε να ξέρεις από πριν πού θα πας και να έχεις μαζί σου και όλα τα απαραίτητα. Έτσι ακόμη κι αν δεν βρεις κάποιο μαγαζί ανοιχτό ή θες να πας σε μια πιο απομονωμένη παραλία, να μην δυσκολευτείς. Η μονοήμερη για μπάνιο εκτός Αττικής δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι θα περάσεις και πολύ καλά.

Ετοίμασε, λοιπόν, τα πράγματά σου, βάλε στο πορτ μπαγκάζ τα απαραίτητα… και έφυγες!

Πούντα Αχαΐας

Με τη βελτίωση του οδικού δικτύου, οι παραλίες της Αχαΐας είναι πλέον πολύ πιο κοντά στην Αττική πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς πιο εύκολα να κανονίσεις εκεί μονοήμερη για μπάνιο. Η παραλία Πούντα είναι μια από τις πολύ καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις και να περάσεις ιδιαίτερα καλά. Κι αυτό γιατί είναι μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη παραλία του Κορινθιακού. Εκτός από τα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο φόντο που σου προσφέρει, η συγκεκριμένη παραλία διαθέτει και μια πολύ όμορφη θέα. Είναι επίσης όσο απλωμένη θες ώστε να μην σε προβληματίζει ο συνωστισμός. Η παραλία είναι σε κάποια σημεία οργανωμένη αλλά παραμένει ήρεμη.

Δες πώς θα πας στην παραλία Πούντα ΕΔΩ

Παραλία Σαράντη

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Μεταφερόμαστε στην επάνω πλευρά του Κορινθιακού όπου τα πράγματα είναι εξίσου όμορφα. Η παραλία Σαράντη σου θυμίζει περισσότερο νησί παρά ηπειρωτική Ελλάδα. Την συγκεκριμένη παραλία θα την βρεις εκεί που η Βοιωτία καταλήγει στη θάλασσα. Πρόκειται για μια όμορφη βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα και ήρεμα νερά. Το βασικότερο όλων είναι ότι θα την βρεις και θα κάνεις μπάνιο μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Η περιοχή διαθέτει και οικονομικά καταλύματα σε περίπτωση που θελήσεις να περάσεις το βράδυ σου εκεί.

Δες πού ακριβώς είναι η παραλία ΕΔΩ.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Σιδερώνα Κορινθίας

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Αν δεν έχεις πάει ποτέ στη συγκεκριμένη παραλία τότε σίγουρα χάνεις. Τι χάνεις; Ένα ειδυλλιακό καταπράσινο περιβάλλον, διάφανα καθαρά νερά, ησυχία και την ευκαιρία να κάνεις βουτιές μέχρι να δύσει ο ήλιος. Η Σιδερώνα είναι μια μικρή και όχι γνωστή παραλία στην οποία θα τύχει αν πας πολύ πρωί να κάνεις μπάνιο ακόμη και μόνος σου. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία δίπλα στην Αθήνα και κοντά στην πιο γνωστή στους περισσότερους παραλία Αλμυρή. Για την ακρίβεια την παραλία χωρίζουν μερικά μόλις δέντρα τα οποία καταλήγουν στην θάλασσα. Αυτή τη μονοήμερη το σίγουρο είναι πως θα επαναληφθεί πολλές φορές.

Δες πώς θα πας στην παραλία Σιδερώνα ΕΔΩ

Παραλία Βραχατίου

 

Η ιδανική παραλία για μπάνιο εκτός Αττικής το οποίο όμως μοιάζει να είναι σε απόσταση δίπλα από το σπίτι σου. Ο λόγος για το Βραχάτι ή αλλιώς την κοσμοπολίτικη γωνιά της Πελοποννήσου η οποία είναι μόλις 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου και 93 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Θα κάνεις λιγότερο από δύο ώρες με την νέα εθνική οδό από την Πάτρα. Πριν το καταλάβεις καλά – καλά θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε καταγάλανα πεντακάθαρα νερά. Η παραλία του Βραχατίου έχει λεπτό βοτσαλάκι που θυμίζει άμμο, χωρίς όμως να είναι αμμώδης.

Δες πού ακριβώς είναι η παραλία ΕΔΩ.

Οι όμορφες παραλίες κοντά στην Αθήνα που όμως δεν είναι στην Αττική είναι περισσότερες απ’ ό,τι νομίζεις, αρκεί να έχεις όρεξη να τις ανακαλύψεις…

Διαβάστε επίσης: 

Μυλοπότας: Η παραλία – πέταλο με όλες τις αποχρώσεις του μπλε

Κάβο-Σκυλί: Ο άγνωστος τροπικός παράδεισος στην Αττική

Exit mobile version