Κουρβούλια: Ο κρυμμένος παράδεισος της Ιθάκης

Το exploringgreece.tv στην παραλία - όνειρο του νησιού

Η Ιθάκη είναι από εκείνα τα νησιά που δεν θα σε απογοητεύσουν σίγουρα όσον αφορά τις παραλίες τους. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά συνδυάζονται με καταπράσινο τοπίο που σου προσφέρει ειδυλλιακές και χαλαρές στιγμές για να ακούς μόνο το κύμα. Στην Ιθάκη θα βρεις και αμμώδεις παραλίες αλλά και βοτσαλωτές και θα απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, στην καλύτερή τους εκδοχή. Όλες οι αμμουδιές είναι πεντακάθαρες και σε καλούν να μείνεις εκεί από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Αυτό κάναμε κι εμείς σε μία από αυτές. Στην παραλία Κουρβούλια! Σε μία από τις τρεις δηλαδή, την πιο ήρεμη και καλά κρυμμένη αμμουδιά.

Οι εντυπώσεις μας είναι οι καλύτερες και αν βρεθείς και εσύ εκεί θα καταλάβεις το γιατί…

Expand player

Κουρβούλια: ο κρυμμένος παράδεισος της Ιθάκης

Την συγκεκριμένη παραλία την εντοπίσαμε εντελώς τυχαία καθώς κινούμασταν με το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο της Ιθάκης αναζητώντας που θα κάνουμε τις βουτιές μας. Σε ένα σημείο είδαμε σταθμευμένα δύο – τρία αυτοκίνητα και αμέσως υποψιαστήκαμε ότι μάλλον ήμασταν πολύ κοντά σε ένα καλό μυστικό. Έτσι και έγινε. Ήμασταν λίγα μέτρα μακριά από την μία παραλία Κουρβούλια καθώς στο σύνολό τους είναι τρεις. Εμείς τυχαία βρεθήκαμε στην πιο ήρεμη και κρυφή.

Μόλις προσεγγίσαμε την παραλία δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Θα μέναμε εκεί όλη μέρα. Καθαρά, κρυστάλλινα νερά, βοτσαλάκι και καταπράσινο σκηνικό τριγύρω. Δεν χρειαστήκαμε καν την ομπρέλα μας καθώς η σκιά των δέντρων έφτανε σε κάποια σημεία έως την άκρη της θάλασσας. Μια μη οργανωμένη παραλία που σου χαρίζει απλόχερα τη φυσική ομορφιά των κρυμμένων ακτών της χώρας μας.

Τα Κουρβούλια ήταν αυτό που λέμε η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας. Κι αυτό γιατί ξέραμε ότι όπου και να πάμε θα βρούμε γαλαζοπράσινα νερά αλλά η συγκεκριμένη παραλία επιβεβαίωσε το ότι όσο εξερευνούμε τα μέρη που επισκεπτόμαστε, μπορεί να βρεθείς μπροστά σε θαύματα της φύσης. Πόσω μάλλον όταν είσαι σε ένα νησί που είναι από μόνο του σαν παράδεισος.

Πηγαίνοντας για διακοπές στην Ιθάκη σου

Η Ιθάκη είναι το νησί του Ιονίου που μπορείς να γυρίσεις εύκολα σε μόλις 48 ώρες. Πράγμα που σημαίνει ότι αν ξεκλέψεις ένα τριήμερο, θα έχεις πετύχει να ζήσεις μερικές από τις ωραιότερες διακοπές της ζωής σου. Θα απολαύσεις επίσης πολύ καλό φαγητό και φιλοξενία. Αναζήτησε να κάνεις μπάνιο και σε παραλίες στις οποίες η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με καϊκάκι.

Θα γίνει η Ιθάκη σου που πάντα θα θες να επιστρέφεις…

Διαβάστε επίσης:

Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο

Βοϊδοκοιλιά: Η πολυφωτογραφημένη παραλία με το μοναδικό τοπίο