Ελληνικές παραλίες: Η παραλία του «Στέφανου» με τα καταγάλανα νερά

Ελληνικές παραλίες

Αμμώδεις ελληνικές παραλίες με αφράτη άμμο, κρυστάλλινα νερά και απότομα βράχια ή δέντρα που ακουμπούν ως τη θάλασσα. Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που θα αντικρίσεις ταξιδεύοντας στα ελληνικά νησιά. Κάποιες από αυτές, ωστόσο, θα σου κλέψουν την καρδιά και θα υποσχεθείς ότι θα επιστρέψεις ξανά στο μέλλον. Μερικές έχουν και ιδιαίτερα ονόματα που δε σου αφήνουν το περιθώριο έτσι κι αλλιώς να τις ξεχάσεις. Μια από αυτές είναι η παραλία του Στέφανου στην Κρήτη. Θα τη συναντήσεις, επίσης, με το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια. Μια ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδας με πεντακάθαρα, κυριολεκτικά γαλάζια νερά που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Θα εξηγήσουμε και γιατί έχει δύο ονόματα.

Κασονήσι: Μια άγνωστη γαλάζια λίμνη στην Ελλάδα

Ελληνικές παραλίες: Η παραλία του «Στέφανου» με τα καταγάλανα νερά

Expand player

Η παραλία του Στεφάνου λοιπόν όπως πολλοί την αποκαλούν βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια κάτι περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από τα Χανιά κοντά στο χωριό Χωρδάκι. Η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι τόσο απλή αλλά σίγουρα ο προορισμός σε ανταμείβει και με το παραπάνω. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, γαλάζια και πεντακάθαρα. Δικαίως συγκαταλέγεται μέσα στις πιο ξεχωριστές ελληνικές παραλίες.

Γιατί όμως έχει δύο ονόματα; Αυτή η παραλία στο Ακρωτήρι Χανίων περιέχει μια αντίφαση όσον αφορά το όνομά της. Κάποιοι λένε ότι το Στεφάνου στην πραγματικότητα σημαίνει του Αγίου Στεφάνου. Αλλά το Σεϊτάν που είναι η άλλη γνωστή ονομασία της περιοχής; Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια στην τουρκική γλώσσα. Και αυτό το όνομα δόθηκε μιας και τα νερά αλλά και τα ρεύματα της περιοχής είναι επικίνδυνα.

Ελληνικές παραλίες: Τα νερά της Κρήτης είναι σαν όνειρο

Η παραλία του Στέφανου, όμως, δεν είναι η μοναδική ξεχωριστή γωνιά στην Κρήτη. Οι παραλίες είναι πραγματικά ένα όνειρο. Εκεί μάλιστα βρίσκεται και το φιόρδ που «μάγεψε» τον Οδυσσέα και έμεινε εκεί για 7 χρόνια. Και φυσικά ποιος δεν έχει ακούσει για τα Φαλάσαρνα, αυτή την εξωτική γωνιά της Ελλάδας. Μια ατελείωτη παραλία που εντυπωσιάζει ακόμη και από φωτογραφίες.

Αν βρεθείς πάντως στην Κρήτη για διακοπές, εκτός από την παραλία του Στέφανου και τις άλλες παραλίες που θα επισκεφθείς μη χάσεις κάτι ακόμη. Εκεί βρίσκεται και το πολύχρωμο χωριό στην Κρήτη που έχει μπει σε λίστα με τα ωραιότερα της Ελλάδας. Όπως επίσης και το ελληνικό χωριό που δεν έχει δρόμους. Αξίζει τον κόπο να το γνωρίσεις από κοντά, έτσι δεν είναι;

Ταξίδια στην Ελλάδα

Η απόκοσμη παραλία Ξι στην Κεφαλονιά και γιατί ονομάζεται έτσι

Το ελληνικό νησί του Ήλιου με τις 18 πανέμορφες παραλίες

Οι ελληνικές Μαλδίβες που είχαν μαγέψει την κόρη του Πικάσο

 

Exit mobile version