Φυρή Άμμος: Η μεγάλη και ξεχωριστή των Κυθήρων

Το... κόκκινο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει

Τα Κύθηρα δεν είναι ένα νησί που θα απολαύσεις συνηθισμένες διακοπές. Είναι το μέρος που θα ζήσεις νέες εμπειρίες, βουτιές σε πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, θα φας ωραίες και ποιοτικές γεύσεις. Τα Κύθηρα είναι το νησί που γεννήθηκε η Αφροδίτη και φαίνεται πως χάρισε αρκετή από την ομορφιά της σε αυτή τη γωνιά του Ιονίου Πελάγους. Και μπορεί διοικητικά να ανήκει στην Αττική αλλά τα Κύθηρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομορφιάς των Επτανήσων και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Σε αυτό το νησί ξεχωρίζουν και οι παραλίες. Μια τέτοια παραλία που θα σου κλέψει την καρδιά στα Κύθηρα είναι η Φυρή Άμμος.

Πρόκειται για μία σπάνιας φυσικής ομορφιάς παραλία σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας.

Η πανέμορφη παραλία Φυρή Άμμος στα Κύθηρα

Η παραλία της Φυρρής Άμμου είναι η δεύτερη με το ίδιο όνομα που υπάρχει στα Κύθηρα. Παράξενο ε; Για να εντοπίσεις ποια σου λέμε καλό είναι να ξέρεις ότι βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά, πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας.

Μόλις φτάσεις στην παραλία θα αντικρίσεις ένα πολύ όμορφο τοπίο για το οποίο θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο να φτάσεις ως εκεί. Για να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, το  περιβάλλον της παραλίας περιτριγυρίζεται από κόκκινη αμμουδιά, μικρά βότσαλα και κόκκινους βράχους. Αυτό το πέτρωμα υποδηλώνει ότι περιοχή έχει έναν ηφαιστειογενή χαρακτήρα. Οι εικόνες είναι μαγικές ακόμη κι αν τις βλέπεις μέσα από τη θάλασσα κάνοντας μπάνιο.

Συνήθως δεν θα βρείτε πάρα πολύ κόσμο αλλά αν είναι καλός ο καιρός δεν θα έχετε πρόβλημα να απολάυσετε μια βουτιά στα καθαρά νερά της παραλίας. Είναι απλωμένη και υπάρχει χώρος για όλους.

Πληροφορίες για την παραλία που θα σου φανούν χρήσιμες

Η παραλία της Φυρρής Άμμου στην Αγία Πελαγία απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα μέχρι το λιμάνι του νησιού το Διακόφτι. Σου έχουμε ξαναγράψει για το Διακόφτι και την ομορφιά του. Είναι το πρώτο πράγμα που συναντάς στο νησί και σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συναντήσεις. Μπορείς να διαβάσεις και να θυμηθείς περισσότερα… ΕΔΩ!

Ο δρόμος για την παραλία της Φυρής Άμμου είναι καλός και από την παραλία της Αγίας Πελαγίας μέχρι την Φυρρή Άμμο υπάρχει άσφαλτος. Δε θα δυσκολευτείς και θα απολαύσεις ένα μπάνιο που θα σου μείνει αξέχαστο. Σε ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά μέρη του νησιού.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: athensattica.com

Διαβάστε επίσης:

Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους

Μονή: Το ονειρεμένο νησί της Αττικής

Η φημισμένη και εντυπωσιακή Χύτρα της Ελλάδας

 

Exit mobile version