Μπουρνώντας: Η παραλία που όσο και να περπατάς δε βαθαίνει

Μια αμμουδιά ιδανική για οικογένειες με παιδιά

Μπουρνώντας: Η παραλία που όσο και να περπατάς δε βαθαίνει

Αυτό που αναζητούν πολλοί είναι όχι μόνο μια παραλία με άμμο και σκιά αλλά και μια παραλία με ρηχά νερά κοντά στην Αθήνα. Ειδικά όσοι έχουν μικρά παιδιά ψάχνουν μια τέτοιου είδους ασφαλή παραλία για να μπορούν να απολαύσουν το νερό και την άμμο. Ίσως η πιο κατάλληλη παραλία για όσους ψάχνουν ρηχά νερά είναι μια αμμουδιά μία ώρα μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Ο λόγος για την παραλία Μπουρνώντας. Κυριολεκτικά μια παραλία που όσο και να περπατάς, αυτή δε βαθαίνει.

Η παραλία Μπουρνώντας που δεν βαθαίνει

Πριν πάμε στη συγκεκριμένη παραλία για το κυριακάτικο μπάνιο μας, μας είχαν ενημερώσει ότι δεν είναι και τόσο… εύκολο να κάνεις βουτιές στη συγκεκριμένη παραλία μιας και δεν βαθαίνει. Είχαμε επισκεφθεί μια παρόμοια παραλία στη Σύρο, το Γαλησσά. Αλλά δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε τόσο κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Η παραλία Μπουρνώντας είναι κάπως έτσι. Όσο και να περπατάς, το νερό φτάνει μετά βίας ως το γόνατο. Και θα πρέπει να περπατήσεις πολύ για να κάνεις τη βουτιά σου σε πιο βαθιά νερά.

Expand player

Είναι αυτό που λέμε μια παραλία για παιδιά καθώς μπορούν να παίξουν με ασφάλεια χωρίς να φοβούνται οι γονείς μήπως βαθύνουν τα νερά απότομα. Επίσης μιλάμε για μια πολύ καθαρή θάλασσα με άμμο, ιδανική για παιχνίδι. Στα συν της συγκεκριμένης παραλίας, εκτός από τα ρηχά νερά της είναι επίσης το γεγονός ότι διαθέτει φυσική σκιά την οποία μπορείς να απολαύσεις χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς την ομπρέλα σου.

Γενικά στην παραλία Μπουρνώντα θα περάσεις μια όμορφη μονοήμερη σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς ιδιαίτερη πολυκοσμία. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα το κατευχαριστηθούν.

Πώς θα πας στην παραλία Μπουρνώντας

Η συγκεκριμένη παραλία, όπως είπαμε βρίσκεται περίπου μια ώρα μακριά από την Αθήνα και πολύ κοντά στη Χαλκίδα. Δε θα δυσκολευτείς να την βρεις και μπορείς να δεις ΕΔΩ πού βρίσκεται και πώς θα πας. Στο σημείο θα βρεις, επίσης, και εύκολα πάρκινγκ για να αφήσεις το αυτοκίνητό σου.

Η συκγκριμένη παραλία είναι ιδανικη για μονοήμερη εκδρομή λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα αλλά μπορείς να κλείσεις και ένα διήμερο στην περιοχή. Θα βρεις πολλά καταλύματα και αποτελεί μια καλή ευκαριία να κάνεις και μια εξερεύνηση σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο

Βοϊδοκοιλιά: Η πολυφωτογραφημένη παραλία με το μοναδικό τοπίο