Η εξωτική παραλία που βρίσκεται μία ώρα από την Αθήνα

Σμαραγδένια νερά και καταπράσινο πευκοδάσος ως τη θάλασσα

Η εξωτική παραλία που βρίσκεται μία ώρα από την Αθήνα

Φεύγοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα μπορεί να συναντήσεις παραλίες – διαμάντια που θα σου μείνουν αξέχαστα. Άλλες είναι περισσότερο γνωστές και άλλες όχι αλλά πολλές από αυτές είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Μια από αυτές βρίσκεται στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο. Ο λόγος για τη Μυλοκοπή.

Η εξωτική παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προϊόν γεωλογικών αλλαγών αιώνων. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Expand player

Στην ουσία η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Προσφέρεται για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, τώρα, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης, νερό, καφέ, φαγητό και εξοπλισμό ψαρέματος.

Πώς θα πας στη Μυλοκοπή

Μπορείς να φτάσεις εύκολα με δικό σου αυτοκίνητο φτάνοντας πρώτα στο Λουτράκι. Αν ακολουθήσεις την Επαρχιακή Οδό Λουτρακίου – Περαχώρας, πριν το χωριό Περαχώρα, θα δεις πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεχίζεις στην Επαρχιακή Οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χιλιόμετρα. Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δεις πινακίδα Προς Μυλοκοπή, όπου μετά από λίγο θα φτάσεις στην παραλία.

Μια παραλία – όνειρο που θυμίζει εξωτικό σκηνικό….

Πηγή φωτογραφιών: loutraki365.gr

Η μοναδική ελληνική παραλία που έχει δύο «πρόσωπα»
Exit mobile version