Ελληνικές παραλίες: Τα εντυπωσιακά νερά που θυμίζουν Χαβάη

ελληνικές παραλίες

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα θα βρεις ελληνικές παραλίες με άμμο, παραλίες με βότσαλο, μικρές ή μεγάλες αμμουδιές, οργανωμένες ή όχι. Οι επιλογές είναι πολλές και φυσικά κάθε μία αποτελεί και μια διαφορετική εμπειρία. Μέσα σε αυτές τις επιλογές, μπορεί να είσαι τυχερός ή… προνοητικός και να κολυμπήσεις σε νερά που μοιάζουν με τη Χαβάη. Οι εξωτικές παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν φημισμένες παραλίες του εξωτερικού δεν είναι λίγες αλλά σίγουρα κάποιες από αυτές είναι ξεχωριστές. Μια από αυτές που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στη Χαβάη είναι η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πολυφωτογραφημένη και δεν θα την επισκεφθείς μόνο μια φορά. Μια από τις ελληνικές παραλίες που μπαίνει στη λίστα με τις ομορφότερες της χώρας.

Διακοπές στη Μάνη: Το πετρόχτιστο Λιμένι υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο

Ελληνικές παραλίες: Όταν θες να πας Χαβάη αλλά βρίσκεις στην Ελλάδα μια παραλία που της μοιάζει

Το Βουτούμι, λοιπόν, είναι η παραλία που θα συναντήσεις μόλις φτάσεις με σκάφος ή με το τοπικό καραβάκι στους Αντίπαξους. Αρχικά θα νομίζεις ότι είναι κάποια πισίνα αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια από τις πιο εξωτικές ελληνικές παραλίες. Τα νερά είναι τόσο διάφανα που όχι μόνο βλέπεις πεντακάθαρα τον βυθό αλλά νομίζεις ότι τα σκάφη που είναι εκεί αιωρούνται. Μαγικές εικόνες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό για μια ζωή.

Expand player

Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο, οι Αντίπαξοι φημίζονται και για το καλό ντόπιο κρασί. Ρώτησε και ψάξε για να το δοκιμάσεις πριν φύγεις από εκεί.

Διακοπές στους ρομαντικούς Παξούς

Για να βρεθείς σε μια από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες, το Βουτούμι υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε κάνοντας κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου με σκάφος είτε κάνοντας τις διακοπές στους Παξούς. Το δεύτερο είναι μια ευκαιρία για χαλάρωση σε ένα νησί μικρό, τουριστικό αλλά διαφορετικό. Συνήθως δεν συναντάς πολλούς Έλληνες επισκέπτες λόγω της κοντινής απόστασης από Ιταλία. Φρόντισε να κλείσεις εγκαίρως δωμάτιο καθώς είναι όχι τυχαία ένας δημοφιλής προορισμός. 

Εκτός από τις εκπληκτικές παραλίες, θα περιηγηθείς σε μια όμορφη χώρα με σοκάκια περιποιημένα και ολάνθιστες αυλές. Αρνητικά δεν έχουμε να σου πούμε γι’ αυτό το νησί αλλά να θυμάσαι ότι δεν είναι από τα πιο οικονομικά της Ελλάδας. Το ρομαντικό καταφύγιο του Ποσειδώνα πάντως θα σε ανταμείψει με κάθε τρόπο.

Ταξίδια στην Ελλάδα

Διακοπές στη Λήμνο: Ζήσε σα ντόπιος στο νησί των αντιθέσεων

Ελληνικές παραλίες: Η εμπειρία του Οτζιά με τα ρηχά νερά και την αφράτη άμμο

Ποιο νησί λέγεται «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου και γιατί