Ο παράδεισος με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λαμία

Εικόνες που σε ταξιδεύουν...

Λαμία εκδρομή

Ήξερες ότι πηγαίνοντας μια εκδρομή μέχρι τη Λαμία έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις εικόνες και χρώματα που δεν υπάρχουν σε αυτή τη μορφή σε καμία περιοχή της Ελλάδας; Και όμως είναι αλήθεια και ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μια εκδρομή προς τα εκεί. Ο λόγος για το χωριό της Λαμίας που ζουν δεκάδες ροζ φλαμίνγκο δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό στην περιοχή. Μιλάμε για τον βιότοπο στη Σκάρφεια Φθιώτιδας που προκαλεί δέος ειδικά όταν βλέπεις τις εικόνες από ψηλά. Μια απόδραση που αξίζει να μπει στα επόμενα σχέδιά σου.

Ο παράδεισος με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λαμία

Ο βιότοπος της Σκάρφειας στο νομό Φθιώτιδας βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία. Αποτελεί ένα άκρως εντυπωσιακό μέρος με σπάνια ομορφιά που λίγοι γνωρίζουν. Αυτό που κάνει το μέρος να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον υδροβιότοπο φιλοξενούνται δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο. Ένα θέαμα που αν είσαι τυχερός και απολαύσεις θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Αν έχεις παιδιά τότε πήγαινε μια εκδρομή προς τα εκεί και θα μας θυμηθείς.

Expand player

Αφού έχεις διασχίσει μια πανέμορφη διαδρομή μέχρι να φτάσεις στον υδροβιότοπο θα δεις τα φλαμίγκο τα οποία συνήθως στέκονται στο ένα πόδι με το άλλο να είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ήξερες ότι αυτό το κάνουν τα φλαμίνγκο μάλλον για να μπορούν να διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος;

Αυτά τα πανέμορφα και κοινωνικά πουλιά είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής εκεί στη Λαμία. Ζουν σε αποικίες των οποίων ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες. Στην περιοχή αυτή της Λαμίας θα δεις μερικά από αυτά. Δες πού ακριβώς βρίσκεται ο υδροβιότοπος πατώντας ΕΔΩ.

Πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Haanity στο Youtube…

Απόδραση στα χωριά της Λαμίας

Η Λαμία διαθέτει τα πάντα από άποψη οργάνωσης για να σε φιλοξενήσεις για ένα σαββατοκύριακο. Αν θες κάτι πιο ήσυχο και κοντά στη φύση, θα σου προτείνουμε την πάντα αγαπημένη μας Παύλιανη. Ένα χωριό της Φθιώτιδας που σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από το γεγονός ότι είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική και μπορείς να πας σε σύντομο χρόνο, είναι επίσης και ένας low budget προορισμός.  Μπορείς να κάνεις και ένα mini road trip στην περιοχή έχοντας ως βάση σου την Λαμία. Θα γνωρίσεις πολλά μέρη ταυτόχρονα.

Εκεί θα βρεις παραδοσιακά χωριά με όμορφα και περιποιημένα καταλύματα αλλά και ταβερνάκια για να απολαύσεις καλό κρασί και μεζεδάκια. Το σαββατοκύριακο θα περάσει πριν καν το καταλάβεις. Εκεί θα ζήσεις την απόλυτη αναζωογόνηση. Σύντομα θα επιστρέψεις και πάλι…

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις μονοήμερες κοντά στην Αθήνα σε λιγότερο από 90 χιλιόμετρα

Απόδραση στην Ορεινή Ναυπακτία: Εκεί που γίνεσαι ένα με τη φύση

Το ελληνικό χωριό Κρεμμύδια που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες