Παραλίες για παιδιά: 7 παραλλαγές αγαπημένων παιχνιδιών

Παραλίες για παιδιά

Το καλοκαίρι, οι παραλίες για τα παιδιά είναι πάντα ένας απολαυστικός τόπος διασκέδασης και ατελείωτης χαράς. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου ένα σωρό παιχνίδια για να διασκεδάσουν τα μικρά σου. Οι ελληνικές παραλίες προσφέρονται έτσι κι αλλιώς για ατελείωτο παιχνίδι. Είναι ένας απέραντος παιχνιδότοπος με πολλές επιλογές. Εμείς έχουμε μερικές παιχνιδο-ιδέες να σου προτείνουμε που είναι… άμεσα εφαρμόσιμες σε παραλίες για παιδιά. Δεν είναι άλλες από παραλλαγές αγαπημένων παιχνιδιών. Η διασκέδαση των παιδιών στην παραλία, θα σου χαρίσει αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!

Πανέμορφες παραλίες της Αττικής που έχουν μόνο άμμο

Παραλίες για παιδιά σημαίνει ατελείωτο παιχνίδι

Αμμάνθρωπος, όπως χιονάνθρωπος! Ναι, ναι καλά το κατάλαβες, γιατί όχι. Σχημάτισε τρεις διαφορετικού σχήματος μπάλες από νωπή άμμο για πόδια – σώμα και κεφάλι. Στόλισε το αμμάνρθωπο με κοχύλια, βοτσαλάκια και φύκια για μαλλιά. Φωτογράφησε το δημιούργημά σου και στείλε το στους φίλους σου αιφνιδιάζοντας τους, ευχάριστα.

Expand player

Αμμοαγγελάκι, από το χιονοαγγελάκι. Ξέρεις εσύ. Ξάπλωσε ανάσκελα και ανοιγόκλεινε ρυθμικά χεράκια και ποδαράκια. Όταν πια έχεις γεμίσει άμμο παντού ρίξε μια βουτιά να ξεπλυθείς και συνέχισε.

Μουσικές πετσέτες, αντί για μουσικές καρέκλες. Στρώσε στην αμμουδιά τις πετσέτες με μια λιγότερη από τον αριθμό των παικτών. Βάλε στο κινητό μουσική και χορέψτε γύρω – γύρω. Μόλις η μουσική σταματήσει, πρέπει να κάτσεις σε μια από τις πετσέτες. Όποιος δεν προλάβει και μείνει όρθιος, βγαίνει από το παιχνίδι.

Τρίλιζα στην άμμο από κοχύλια και βότσαλα, αντί για χαρτί και μολύβι. Μην ξεχάσεις να κρατήσεις το σκορ για να προκύψει νικητής. Εσείς οι μεγάλοι που ξέρετε το κόλπο (με την διπλή) για να νικάτε, ήρθε η ώρα να το εκμυστηρευτείτε στους μικρότερους.

Το γκολφ παίζεται και στην άμμο. Πανεύκολο. Θα χρειαστείτε μπαλάκια του τένις ή μικρές μπαλίτσες. Επίλεξε ένα σημείο της παραλίες και με τσουγκράνες και χεράκια κάνε το όσο πιο λείο μπορείς. Στη συνέχεια άνοιξε μικρές τρύπες σε απόσταση που θα επιλέξεις. Με τα χέρια, με σαγιονάρες ή κλαδάκια που θα βρεις στην παραλία στόχευσε τις τρυπούλες. Όποιος στοχεύσει περισσότερα μπαλάκια είμαι ο νικητής.

Κορίνες στηνάμμο. Ναι, καλά το κατάλαβες, το γνωστό και πολυαγαπημένο bowling παίζεται και στην παραλία. Σε επίπεδο και λείο σημείο, στήσε άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού για κορίνες. Πάρε μια μικρή μπάλα και ξεκίνησε τα αμμο-strike!

Βοτσαλοβολία, όπως τοξοβολία. Χάραξε στην άμμο έναν μεγάλο κύκλο. Μέσα του σχημάτισε άλλους μικρότερους ομόκεντρους και στον κέντρο έναν στόχο. Αντί για βελάκια, μάζεψε βότσαλα και κοχύλια και άρχισε τις βολές. Όποιος στοχεύσει πρώτος στο κέντρο, είναι ο νικητής.

Καλή διασκέδαση!

Ταξίδια στην Ελλάδα

Ελληνικές παραλίες: Μέρη της Αττικής που θα κάνεις μπάνιο χωρίς αέρα

Παραλίες στην Αττική: Τρεις επιλογές που θυμίζουν νησί

Ο Χάρακας των απολαύσεων: Η σούπερ παραλία 50 λεπτά από την Αθήνα