Πάρος: Η γραφική και κοσμοπολίτικη Νάουσα

Το αγαπημένο ψαροχώρι των επισκεπτών του νησιού

Η Πάρος δεν είναι μόνο ένα φημισμένο νησί των Κυκλάδων αλλά αποτελεί δημοφιλή προορισμό επισκεπτών από όλη τον τον κόσμο. Εκεί θα βρεις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά και γραφικά χωριά στα οποία θα απολαύσεις βόλτες και περατζάδα κάτω από τον έναστρο κυκλαδίτικο ουρανό. Η Νάουσα είναι ένας από τους πιο φημισμένους και όμορφους οικισμούς της Πάρου. Ένα από τα μέρη στην Πάρο που δεν είναι τυχαίο το κέντρο πολλών δραστηριοτήτων και αγαπημένος προορισμός των επισκεπτών που φτάνουν στο νησί. Αν βρεθείς εκεί θα καταλάβεις το γιατί…

Πάρος: Βόλτα στην γραφική και κοσμοπολίτικη Νάουσα

Η Νάουσα είναι ένα γραφικός, παραθαλάσσιος οικισμός στην βόρεια πλευρά της Πάρου. Είναι σε πληθυσμό η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή μετά την Παροικιά, τη Χώρα του νησιού.

Expand player

Τα τελευταία χρόνια, η Νάουσα αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο μέρος στην Πάρο. Κάνοντας μία στάση στην περιοχή, θα παρατηρήσεις πληθώρα από εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ξενοδοχειακές μονάδες. Τους καλοκαιρινούς μήνες η Νάουσα συγκεντρώνει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς την επισκέπτονται χιλιάδες παραθεριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το χαρακτηριστικό σημείο της Νάουσας είναι το γραφικό και απάνεμο λιμανάκι της με τα πολλά σκάφη, τοπικά και μη, αλλά και η έντονη νυχτερινή ζωή. Στο εσωτερικό του οικισμού θα παρατηρήσεις γραφικά καλντερίμια, εκκλησάκια, καθώς και το μικρό βενετσιάνικο κάστρο το “Καστέλι” το οποίο δεσπόζει αγέρωχο στο χρόνο. Πολλές φορές οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τοπικά σκάφη ως μέσο μεταφοράς. Μπορούν έτσι να κατευθυνθούν σε κοντινές παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο, ή απλά πιο εύκολα, από τη θάλασσα. Κάποιες από αυτές τις παραλίες είναι και οι πιο γνωστές της Πάρου όπως το Μοναστήρι, οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία κλπ.

Πολλές φορές οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τοπικά σκάφη ως μέσον μεταφοράς για να κατευθυνθούν σε κοντινές παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Κάποιες από αυτές τις παραλίες είναι και οι πιο γνωστές της Πάρου όπως Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία κλπ.

 

Πηγή φωτογραφίας: parosnews.net

Ακόμα ένα σημαντικό αξιοθέατο το οποίο δεν το γνωρίζουν πολλοί, είναι η κύρια εκκλησία της Νάουσας η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αν βρεθείς εκεί, ρώτα τους ντόπιους. Θα σε βοηθήσουν πρόθυμα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η απόστασή της από το λιμάνι της Παροικιάς είναι περίπου 10 χιλιόμετρα. Η διαδρομή γίνεται από το καλό οδικό δίκτυο του νησιού και είναι ευχάριστη. Το ίδιο θα απολαύσεις γενικώς τις βόλτες στο νησί και την πρόσβαση στις πολλές και όμορφες παραλίες. 

Η Πάρος είναι η σταθερή αξία στις Κυκλάδες που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά και θα σου μείνουν γλυκές αναμνήσεις…

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Tango7174

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Απόδραση στην αυθεντική μικρή των Δωδεκανήσων

Η παραλία με την καρέκλα και τη θέα από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης

Μεσσηνία: Τέσσερις παραλίες για να βάλεις στο πρόγραμμα