Πάρος: Μπάνιο στην πανέμορφη παραλία Αλυκή

Η απάνεμη αμμουδιά που θα απολαύσεις βουτιές

Η Πάρος είναι το νησί στο οποίο σε όποια παραλία και να βρεθείς, θα απολαύσεις καθαρά κρυστάλλινα νερά και στην πλειοψηφία τους ρηχά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για οικογένειες. Μπορεί να θες να τις γυρίσεις όλες αλλά μπορεί και με μια ματιά να ερωτευτείς μια από αυτές και να θες να πηγαίνεις εκεί κάθε μέρα. Μια από αυτές είναι και η παραλία Αλυκή. Μια απάνεμη παραλία που σε προκαλεί να την επισκεφθείς από αυτά που θα ακούσεις και θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Αν βρεθείς στην Πάρο, αξίζει σίγουρα να βρεθείς έως την φημισμένη Αλυκή.

Η πανέμορφη παραλία Αλυκή στην Πάρο

Η παραλία Αλυκή βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Πάρου. Είναι μία γαλήνια παραλία χωρίς ανέμους. Προσελκύει πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα οικογένειες με μικρά παιδιά. Έχει πολύ καθαρά νερά και όμορφη χοντρή και αφράτη Στην αρχή της παραλίας θα συναντήσεις αρμυρίκια τα οποία σχηματίζουν τεχνιτή σκιά στους επισκέπτες που απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Expand player

Το γεγονός ότι την προστατεύει καλά ο άνεμος είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Κι αυτό γιατί μιλάμε για τις Κυκλάδες και τους αέρηδες που μπορεί να μην σε αφήσουν κάποια στιγμή να κάνεις τις βουτιές σου. Η παραλία της Αλυκής μπορεί να μην έχει την έκταση και την σπάνια άμμο των υπολοίπων γνωστών παραλιών του νησιού, όμως έχει ένα γραφικό τοπίο το οποίο σε κερδίζει. Ακόμη και όταν έχει κόσμο, μάλιστα, δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον και πάντα θα βρεις τον δικό σου χώρο για να βάλεις την ομπρέλα και την ψάθα σου.

Φτάνοντας στην παραλία θα συναντήσεις πολλά αλιευτικά σκάφη και μη τα οποία αράζουν στον κόλπο και συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο. Γύρω από την παραλία θα βρεις στιατόρια αλλά και ταβέρνες. Εγγύηση οι καλοί θαλασσινοί μεζέδες που μπορεί να γευτείς εκεί. Ιδανική παραλία, δηλαδή, για να περάσεις όλη τη μέρα σου εκεί. Από το πρωί έως και το βράδυ. Θα απολαύσεις και ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, από αυτά τα καλοκαιρινά που σε κάνουν να θες να μείνεις για πάντα στις Κυκλάδες.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Όσα θες να ξέρεις για την περιοχή

Η παραλία Αλυκή βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό που είναι στην πραγματικότητα ένα ψαροχώρι. Στον οικισμό της Αλυκής βρίσκεται το μουσείο κυκλαδικής λαογραφίας του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη Μ. Σκιαδά. Αξίζει να το επισκεφθείς αν επιλέξεις να μείνεις εκεί τις μέρες των διακοπών σου. 

Αν τώρα μείνεις σε άλλη περιοχή της Πάρου και πάλι η πρόσβαση προς την Αλυκή είναι πανεύκολη. Είτε έρχεσαι από τη δυτική είτε από την ανατολική πλευρά της Πάρου. Επίσης, ο δρόμος είναι πολύ καλός, φαρδύς και ασφαλτοστρωμένος.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Απόδραση στην αυθεντική μικρή των Δωδεκανήσων

Η παραλία με την καρέκλα και τη θέα από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης

Μεσσηνία: Τέσσερις παραλίες για να βάλεις στο πρόγραμμα