Παραλίες για μονοήμερη και μπάνιο στην Πελοπόννησο

Κρυστάλλινα νερά ακόμη και μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα

Η Αττική έχει πολλές παραλίες – διαμάντια που σου εγγυώνται ευχάριστες στιγμές και δροσερές βουτιές. Αν τώρα θες να κάνεις μια πιο μακρινή απόσταση, υπάρχουν παραλίες στην Πελοπόννησο με κρυστάλλινα νερά που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό. Απέχουν έως και 2 ώρες από την Αθήνα και το μόνο που χρειάζεται είναι να προετοιμαστείς και να ξεκινήσεις νωρίς για να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου.

Στο exploringgreece.tv ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε τέσσερις παραλίες στην Πελοπόννησο για να κάνεις τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού.

Expand player

Καραθώνα Αργολίδας

Αγαπάμε την ησυχία στις παραλίες και κάποιες φορές την επιδιώκουμε κιόλας. Οπότε αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ΔΕΝ πρέπει να πας στην παραλία Καραθώνα. Δεν είναι για σένα. Θα κουραστείς, θα μετανιώσεις και θα ψάξεις για κάτι άλλο τριγύρω. Επειδή όμως μπορεί να σου αρέσει να απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε μια παραλία με ζωντάνια και άλλο κόσμο, η Καραθώνα είναι στο top της κατηγορίας της στην Πελοπόννησο. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πιο δημοφιλής στην Αργολίδα. Στα τρία χιλιόμετρά της εξάλλου θα βρεις τη δική σου γωνιά όχι πολύ κοντά από τον διπλανό για να αράξεις και να κάνεις τις βουτιές σου. Και χρυσή άμμο έχει και καθαρά νερά και πετάγεσαι και μέχρι το Ναύπλιο αν θες τελικά να το κάνεις διήμερο!

Δες πώς θα πας στην παραλία Καραθώνα ΕΔΩ

Σιδερώνα Κορινθίας

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Διάφανα νερά, ειδυλλιακό περιβάλλον, ησυχία και βουτιές μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μια μικρή παραλία που σου προσφέρει υπέροχες στιγμές. Στα συν ότι θα κάνεις μπάνιο σε ένα μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον με πεντακάθαρα νερά κοντά στην Αθήνα. Στα πλην (για τους φαν της άμμου) ότι η Σιδερώνα είναι βοτσαλωτή. Μπορεί να έχεις ακούσει την παραλία Αλμυρή. Αν ναι τότε θα βρεις εύκολα τη Σιδερώνα η οποία είναι ακριβώς δίπλα και την χωρίζουν δέντρα που καταλήγουν στην θάλασσα. Αυτή τη μονοήμερη το σίγουρο είναι πως θα επαναληφθεί πολλές φορές.

Δες πώς θα πας στην παραλία Σιδερώνα ΕΔΩ

Ηραίο Κορινθίας

Πηγή φωτογραφίας: Nefasdicere, CC BY 2.5

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις μπάνιο με θέα έναν αρχαιολογικό χώρο; Κι όμως γίνεται και μάλιστα έχοντας φύγει λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Έχεις δει αρχαιολογικό χώρο να ακουμπά πάνω στο νερό; Εδώ θα το δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Θα κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας εικόνες βγαλμένες σαν από παλιό βιβλίο ιστορίας. Τον αρχαιολογικό χώρο θα τον βρεις για να τον δεις από κοντά σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τη λίμνη. Μια μοναδική εμπειρία που απέχει μόλις μια ώρα δρόμο, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι.

Δες πώς θα πας στο Ηραίο ΕΔΩ

Πούντα Αχαΐας

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Οι παραλίες της Αχαΐας είναι πλέον πολύ πιο κοντά μας πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο. Η Πούντα είναι ένας από τους λόγους που χαιρόμαστε. Κι αυτό γιατί είναι μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη παραλία του Κορινθιακού. Ξεκινάμε από την μοναδική θέα που σου προσφέρει αυτή η παραλία για να καταλήξουμε στα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο φόντο. Η παραλία είναι σε κάποια σημεία οργανωμένη αλλά παραμένει ήρεμη.

Δες πώς θα πας στην παραλία Πούντα ΕΔΩ

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης: 

Το ελληνικό νησί με τις 72 παραλίες χωρίς ξαπλώστρες

Μυλοπότας: Η παραλία – πέταλο με όλες τις αποχρώσεις του μπλε

Κάβο-Σκυλί: Ο άγνωστος τροπικός παράδεισος στην Αττική