Το Πήλιο είναι ένας προορισμός που ξεχωρίζει για έναν πολύ βασικό λόγο. Μπορείς να πας και να περάσεις εξίσου καλά όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις και να δεις που το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς. Είτε πας χειμώνα είτε καλοκαίρι, θα μείνεις με τις καλύτερες αναμνήσεις.
Υπάρχουν, μεταξύ άλλων, κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν πας εκδρομή στο Πήλιο. Συγκεντρώσαμε 5 από τα «must» για να σου μείνει το μέρος αξέχαστο! Κάποια από αυτά ίσως να μην τα είχες στο μυαλό σου. Κάποια άλλα σίγουρα θα τα έχεις ξανακούσει.
1. Πρώτη στάση: Αγιος Λαυρέντιος
Πήλιο: Το θρυλικό τρένο, μια ιστορική διαδρομή
2. Καφενείο «Ο Θεόφιλος» στη Μακρινίτσα
Το όνομα του καφέ-ουζερί στο χωριό Μακρινίτσα είναι προφανές. Μέσα υπάρχει μια τοιχογραφία (3.15 Χ 2.50 μ.) του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Πρόκειται για δημιούργημα της εποχής που ο ζωγράφος άφηνε το αποτύπωμά του στα πιο απίθανα μέρη. Το καφενείο θεωρείται ότι οικοδομήθηκε το 1910. Αυτή η χρονολογία αναφέρεται σε πλάκα επάνω από την κεντρική είσοδο του κτηρίου. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία είναι αφιερωμένη στον Κατσαντώνη. Το 1988 η τοιχογραφία χρειάστηκε συντήρηση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, τότε, ανέλαβε το δύσκολο έργο. Από το 1995 ολόκληρο το κτήριο χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικό διατηρητέο». Αν στο καφενείο παραγγείλετε τσίπουρο, ζητήστε να σας φέρουν το παραδοσιακό πηλιορείτικο μπουμπάρι για μεζέ.
3. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας
Το σπίτι που μεγάλωσε ο Αγιος Παΐσιος
4. Καταρράκτης Κάραβος
Πήλιο σημαίνει φύση. Και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι ο μικρός καταρράκτης Κάραβος. Από αυτό το σημείο μπορεί να δει κανείς από ψηλά την Πορταριά. Αν πας στο Πήλιο σε τουριστικό περίοδο, εκεί θα ξεχάσεις τη φασαρία και τον κόσμο. Εκεί κοντά θα βρεις και το Μουσείο Κομπολογιού. Μην παραλείψεις να σταματήσεις και στην φημισμένη πλατεία της Χρυσούλας Ζιώγα. Εκεί το νερό πέφτει από μικρό υψόμετρο δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα. Αν σου αρέσουν οι selfies, εδώ θα βγάλεις σίγουρα εντυπωσιακές.
5. Κάνε σκι
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Από τον χρήστη Dominika Roseclay στο Pexels
Πήλιο: Γιατί πρέπει να φας στην ταβέρνα Τα 5Φ