Πούντα: Η παραλία που πας οδικώς και μοιάζει με νησί

Η ιδανική επιλογή για μονοήμερη...

Πούντα: Η παραλία που πας οδικώς και μοιάζει με νησί1

Κάνοντας κοντινές αλλά και λίγο πιο μακρινές εκδρομές από την Αθήνα, μπορεί να ανακαλύψεις μικρά διαμάντια που θα σου κλέψουν την καρδιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και παραλίες που μπορείς να απολαύσεις τα γλυκά μπάνια του Σεπτεμβρίου πριν επιστρέψεις εντελώς στην μουντή καθημερινότητα του χειμώνα. Μια τέτοια παραλία είναι η Πούντα. Και δεν μιλάμε για αυτήν της Πάρου. Είναι μια παραλία της Ελλάδας που πας οδικώς αλλά νιώθεις ότι είσαι σε νησί. Η παραλία Πούντα απέχει περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά από την Αθήνα και προσφέρεται για μια χαλαρή μονοήμερη.

Πούντα: Η παραλία που πας οδικώς και μοιάζει με νησί

Η παραλία Πούντα βρίσκεται λίγο πριν το Αίγιο και η διαδρομή ως εκεί θα σου φανεί πολύ γρήγορη και εύκολη. Πρόκειται για μια πολύ καθαρή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά σε κάποια σημεία της. Διαθέτει βοτσαλάκια και βαθιά, αρκετά δροσερά νερά οπότε αν είσαι τύπος που προτιμάς τα πολύ ζεστά, θα μπεις σιγά σιγά.

Expand player

Στην πραγματικότητα βαθαίνει αρκετά απότομα στα δύο μέτρα από την ακτή. Αυτό θα πρέπει να το έχεις στο νου σου αν πηγαίνεις με μικρά παιδιά. Δεν πρόκειται για μια απολύτως οργανωμένη παραλία οπότε καλύτερα να φέρεις τον εξοπλισμό σου (ομπρέλα και ψάθες) και να τον βάλεις όπου θέλεις. Αν σου αρέσει τώρα η φυσική σκιά, η παραλία Πούντα διαθέτει αρκετά δέντρα που θα σου χαρίσουν τη δροσιά τους. Αν είναι σαββατοκύριακο, φρόντισε να πας εγκαίρως για να προλάβεις τη θέση που θες.

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Η Πούντα είναι τόσο μεγάλη που όσο κόσμο κι αν συγκεντρώνει ποτέ δεν νιώθεις ότι ο ένας είναι πάνω στον άλλο. Έχεις πάντα το χώρο που θες για να απλώσεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας τη θάλασσα και ένα δροσερό αεράκι. Πάνω από την παραλία θα βρεις δυο μαγαζιά για να πάρεις καφέ ή ό, τι άλλο θες. Αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο να μείνεις εκεί ως το βράδυ και να απολαύσεις μια μπίρα ή ένα άλλο ποτό με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις σύντομα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Google Maps

Διαβάστε επίσης:

Ναύπλιο: Η γραφική πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Ελλάδας

Αρχάμπολη: Η αινιγματική ελληνική πόλη και ο θρύλος της εξαφάνισής της