Τα 17 Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας για να αποδράσεις

Ο απόλυτος οδηγός για εξόρμηση στα χιόνια!

Χειμώνας ίσον χιόνι. Και πού αλλού μπορείς να το απολαύσεις περισσότερο από ένα Χιονοδρομικό Κέντρο; Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πολλές και καλές επιλογές. Χιονοδρομικά Κέντρα ιδανικά για σκιέρ, αρχάριους και οικογένειες.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 17 Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας που λειτουργούν κανονικά.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το πρωί το αποφασίζεις, το μεσημέρι έχεις ήδη κάνει σκι. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού απέχει δύο ώρες αν είσαι κάτοικος της Αθήνας. Εκεί θα βρεθείς σχετικά γρήγορα, το ίδιο ακριβώς διάστημα που χρειάζονται και οι υπόλοιποι Αθηναίοι αν αποφασίσουν να περάσουν κάποιες ώρες στα χιόνια. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με 23 πίστες συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και πολλές ανέσεις. Δεν είσαι μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο, πόσω μάλλον εκεί.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο είναι προσιτή από ένα οδικό δίκτυο το οποίο αποχιονίζεται συνεχώς.

Από Αθήνα (180 χλμ.): Φτάνοντας στη Λιβαδειά επιλέγεις τη διαδρομή: Τιθορέα – Αμφίκλεια – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τιθορέα – Αμφίκλεια – Πολύδροσος – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Αράχωβα – Διασταύρωση – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Από Θεσσαλονίκη (370 χλμ.): Φτάνοντας στη Λαμία ακολουθείς την Εθνική οδό προς Αθήνα και λίγο πριν τη διασταύρωση Θερμοπυλών βγαίνεις στην έξοδο δεξιά προς Άμφισσα – Πάτρα. Στο χωριό Γραβιά στρίβεις αριστερά προς Μαριολάτα – Λιλαία – Πολύδροσο – Αμφίκλεια.

Από Πάτρα (160 χλμ.): Ακολουθείς τη διαδρομή Ναύπακτος – Ιτέα. Μετά επιλέξεις μεταξύ Ιτέα – Δελφοί – Αράχωβα – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ή Ιτέα – Αμφισσα – Γραβιά – Λιλαία – Πολύδροσο – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Site: parnassos-ski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524 μ. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακατσαλάν βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Είναι ένα από τα πιο γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα. Το βουνό, εκτός από τις δραστηριότητες, προσφέρει εξαιρετική θέα. Αν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείς να δει το Θερμαϊκό κόλπο αλλά και την κορυφή του βουνού των θεών. Τον Ολυμπο. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες, φιλικές και για σκιέρ που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Μετά από λίγο, στη διχάλα που θα συναντήσεις, όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσεις, θα σε οδηγήσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν (ακολουθεί τις πινακίδες προς τον Άγιο Αθανάσιο). Η διαδρομή των 49 χιλιομέτρων είναι πρώτης προτεραιότητας εκχιονισμού.

Site: kaimaktsalan.gr

Τέσσερα χωριά για εκδρομή 2 ώρες μακριά από την Αθήνα

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι θα βρεις 18 πίστες σκι, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Λειτουργεί οργανωμένη σχολή σκι για τους αρχάριους, με συμβουλές για τους προχωρημένους. Εχει επεκταθεί και ανανεωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και θεωρείται από τα οργανωμένα Χιονοδρομικά Κέντρα, με αρκετές ανέσεις.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου

Απέχει 284 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 78 χιλιόμετρα από την Λαμία, 368 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Καρπενησίου.

Site: velouxi.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Σέλι, στην Ημαθία, είναι το πρώτο οργανωμένο από τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας! Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.530 μέτρα και διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία. Υπάρχουν άνετοι χώροι πάρκινγκ έκτασης 36 ασφαλτοστρωμένων στρεμμάτων.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 74 χιλιόμετρα από τη Κοζάνη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μεσώ της Εγνατία οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μεσώ της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου.

Site: seli-ski.gr

Πήλιο: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Πήλιο είναι από μόνος του ένας ελκυστικός προορισμός. Χειμώνα-καλοκαίρι. Αν συνδυαστεί με χιόνι και σκι, μαγνητίζει ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες. Πριν καταλήξεις με την παρέα σου σε κάποια γραφική ταβέρνα ή στο δωμάτιο, δίπλα στο τζάκι, κάντε μια βόλτα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ., χώροι στάθμευσης για από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο και ιατρείο. Αν δεις κανένα Κένταυρο την ώρα που κατεβαίνεις τις πλαγιές, μην παραξενευτείς. Στο βουνό τους βρίσκεσαι.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Πήλιο, στη θέση Αγριόλευκες. Απέχει 2 χλμ. από τον οικισμό Χάνια, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγ. Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο.

Site: pelionski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιου απέχει λίγοτερο από μισή ώρα από το γραφικό Μέτσοβο. Είναι το νεότερο από τα Χιονοδρομικά Κέντρα – resort της χώρας. Διαθέτει 13 πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders. Επίσης εκεί θα βρεις πέντε αναβατήρες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Πάρκο στο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο ζωή και δράση για ενήλικες, παιδιά, οικογένειες,

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου βρίσκεται σε απόσταση 17 λεπτών από το γραφικό Μέτσοβο. Έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7 χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα 454 χλμ. – Θεσσαλονίκη 213 χλμ. – Πάτρα 260 χλμ. – Ιωάννινα 49 χλμ.

Site: anilioadventurepark.gr

Σαμαρίνα: Το απόλυτο χωριό για φυσιολάτρες και καλοφαγάδες

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδιών

Πρόκειται για ένα χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1430 – 2005 μέτρων. Τα 3-5 Πηγάδια είναι από τα αρτιότερα Xιονοδρομικά Kέντρα της Ελλάδας. Ένας από τους λόγους που πρωταγωνιστεί στις χειμερινές αποδράσεις είναι ότι έχει τεχνητή χιόνωση. Διαθέτει χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδιών

Το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Όρους Βέρμιον και απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας. Βρίσκεται 546 χλμ από την Αθήνα, 109 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 439 χλμ από την Πάτρα.

Facebook Page: 3-5pigadia.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Μέσα σε δάσος από οξυές και πεύκα, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά. Πρόκειται για δημιούργημα του Eλληνικού Oρειβατικού Συλλόγου Σερρών. Διαθέτει δύο πίστες και 3 αναβατήρες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει πίστα φωτιζόμενη, κατάλληλη για νυχτερινό σκι. H θέα μέσα στο δάσος οξυάς και έλατου είναι μοναδική. Ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά απέχει 26 χλμ από τις Σέρρες και 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Απέχει 660 χλμ από την Αθήνα και 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Site: lailias.com

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας. Βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Πανύψηλα δασωμένα βουνά και ποικιλία βλάστησης συνθέτουν το τοπίο. Διαθέτει 20 πίστες και 9 αναβατήρες, 2 εναέριους και 7 συρόμενους. Προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία σκι όπως συμβαίνει και σε άλλα φημισμένα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού απέχει 42 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας. Η πρόσβαση είναι εύκολη ακολουθώντας τις πινακίδες.

Site: falakro.gr

Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Πρόκειται για το νεότερο Χιονοδρομικό της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με έλατα. Έχει σύγχρονους αναβατήρες και σχετικά εύκολες πίστες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους και μέτριους χιονοδρόμους. Στα υπέρ του Χιονοδρομικού είναι ο οικισμός Παλιό Ελατοχώρι με πανέμορφους ξενώνες και ταβέρνες.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 μέτρων και απέχει 8 χιλιόμετρα απο το χωριό του Ελατοχωρίου, 105 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 120 χιλιόμετρα από την Λάρισα.

Site: elatohori-ski.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Bιτσίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου είναι ένα μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο που ιδρύθηκε με χαρακτήρα κυρίως αθλητικό. Αγαπήθηκε πολύ από τους επισκέπτες του. Οι πίστες του καλύπτουν τις απαιτήσεις αρχαρίων και έμπειρων. Πολλές φορές μάλιστα λειτουργεί και απόγευμα.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Το Χιονοδρομικό Βιτσίου βρίσκεται μόλις 22 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Καστοριάς. Χιλιομετρικές αποστάσεις από άλλες πόλεις: Αθήνα 591 χλμ. – Θεσσαλονίκη 217 χλμ. – Πάτρα 397 χλμ.

Facebook Page: facebook.com/Kastoria.Ski

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά της Ελλάδας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι από τα πιο κοντινά στην Αθήνα και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Υπάρχουν συνολικά δεκατρείς πίστες και οκτώ αναβατήρες. που περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, συνολικού μήκους 20 χλμ. Η πρόσβαση σε αυτό από τα Καλάβρυτα είναι πάντα εύκολη και ιδιαίτερα όμορφη, μέσα από το ελατοδάσος.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών η διαδρομή είναι γρήγορη και πολύ πιο ασφαλής. Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα 204 χλμ. – Θεσσαλονίκη 553 χλμ. – Πάτρα 102 χλμ. – Ιωάννινα 303 χλμ.

Site: kalavrita-ski.gr

Δρακόλιμνη: Η ελληνική μυθική λίμνη των «δράκων»

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία της Πίνδου. Με 12 πίστες και 3 κυλιόμενους αναβατήρες, το Χιονοδρομικό βρίσκεται στις ψηλότερες πλαγιές του όρους Λίγγος. Στα πολύ θετικά του είναι ότι έχει μεγάλη σεζόν χρονικής διάρκειας αφού τα χιόνι είναι πολύ έως την άνοιξη.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Η Βασιλίτσα απέχει 45 χλμ από την πόλη των Γρεβενών. Από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού 43 χλμ (κόμβος Κηπουρειό-Shell-STRATA).

Από Αθήνα Οδικώς

Αθήνα > Λαμία > Δομοκός > Καρδίτσα > Τρίκαλα > Καλαμπάκα > Γρεβενά > Βασιλίτσα

Από Θεσσαλονίκη οδικώς (μέσω Εγνατίας οδού):

Θεσσαλονίκη > Βέροια > Κοζάνη > Γρεβενά > Βασιλίτσα

Site: vasilitsa.com

Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου βρίσκεται σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς σημείο. Διαθέτει 10 πίστες ενώ εκεί λειτουργεί μια νέα πίστα, η μεγαλύτερη σε μήκος στην Ελλάδα (2100 μέτρα) με Ολυμπιακές προδιαγραφές. Διαθέτει επίσης δύο σαλέ και 5 πίστες.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου

Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου γίνεται πολύ άνετα μέσω της Εγνατίας οδού (Βέροια – Κοζάνη – Πτολεμαϊδα – Φλώρινα). Εκτιμώμενος χρόνος από Θεσ/νίκη 2,5 ώρες.

Site: vigla-ski.com

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας άτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Μπορεί να μην είναι το χιονοδρομικό που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ έχει όμως μερικές δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα. Επίσης είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου απέχει 162 χλμ από την Αθήνα, 120 χλμ από την Καλαμάτα, 90 χλμ από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη. Είναι το κοντινότερο στην Αθήνα. Aπό την Εθνική Οδό θα βγείτε στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Λεβίδι, που είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση. Μετά θα περάσετε το χωριό Κάψια και θα στρίψετε για το Χιονοδρομικό στις πινακίδες που θα συναντήσετε αριστερά σας τρία χιλιόμετρα μετά το Κάψια.

Site: mainaloski.gr

Προυσός: Ενα χωριό της Ευρυτανίας πνιγμένο στα έλατα

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Επίσης μπορείς να βρεις έναν εναέριο διθέσιο αναβατήρας και ένα μπέιμπι λίφτ. Διαθέτει τρία σαλέ, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και 20 χιλομέτρων από την Πύλη.

Facebook Page: facebook.com/pertouli.gr

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά αφού λειτουργεί από το 2007. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά και αρχάριους. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η μικρή απόσταση από την Αθήνα καθώς και το ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο παρκινγκ 200 θέσεων!

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Από Αθήνα:

Ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Μετά από περίπου 1 ώρα, βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια ακολουθήστε τη σήμανση προς Τρίκαλα Κορινθίας. Διασχίζοντας τους οικισμούς των Τρικάλων συνεχίζετε ευθεία και μετά από σχεδόν 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικής οδήγησης θα βρεθείτε στο χιονοδρομικό κέντρο.

Από Πάτρα, ακολουθείτε την Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών. Μετά από σχεδόν μια ώρα οδήγησης βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο και ακολουθείστε τη σήμανση προς Τρίκαλα και μετά προς χιονοδρομικό.

Site: ziriaski.gr

Γεφύρι της Κόνιτσας: Το πέτρινο έργο τέχνης στην καρδιά της φύσης

 

Exit mobile version